Anna Westergren -

Music Mondays

2012-05-28 08:44:51

Ett helt år har gått

2012-05-26 13:52:50
Nu har det snart gått ett helt år sen jag kom hem från USA, det är sjukt hur fort tiden går! Fick just en fråga kring hur jag kände när jag väl kommit hem till Sverige, så tyckte det var passande att svara på den nu när det ändå är snart exakt ett år sedan.

Många andra utbytesstudenter vet jag tyckte det var sorgligt att behöva lämna USA, men för mig var det en STOR lättnad (men såklart ledsamt också över vissa saker). Men just för att jag hade det så tufft med min familj, att vi inte kom överens osv så var det så himla skönt att få komma hem igen. När jag väl stod där på svensk mark var det inget jag saknade från USA, utan det är nu några månader/ett år efter att jag kommit hem som jag faktiskt börjar sakna ihjäl mig efter vissa saker. När det kommer till kulturchock, nä jag skulle nog inte påstå att det var något problem. Allt var som en gammal rutin som föll sig naturligt. Det enda få sakerna var väl att luften var så extremt frisk och klar när man andades, efter ett år i en stat med kvavt väder. Sen att man inte får atomatisk påfyllning av cola på resturanger haha och att folk här är oartiga genom att inte säga ursäkta eller tack så ofta, vilket man gjorde i USA hela tiden för minsta lilla. Annars kan jag inte komma på något som skulle klassas som kulturchock, utan det är bara i så fall små saker.
Men som sagt, det var otroligt skönt att få komma hem då, för ett år sedan, men att jag idag kan sakna USA nå grymt mycket!


Fredag morgon

2012-05-25 09:45:48
Det fina vädret håller i sig även idag och att få börja en fredag med sovmorgon till 14.00 gör det hela ännu bättre! Frukost på däcket, sola sola sola, en enda lektion, iväg och kolla på några vänners studentbal och en möjlig utgång Louise och Emma. Min fredag ser mycket lovande ut!

Utväxt på utväxt

2012-05-24 18:04:55

Vilken härlig, helt underbar dag Gävle haft idag! Vädret är helt sinnessjukt fint, vilket det nog är runt om hela Sverige för tillfället. Går inte att undankomma sommarkänslorna när man ligger ute i den varma solen med choklad och jordgubbar och känner doften av nyklippt gräs! Sovmorgon och en omgång av kubb mot storebror. Genomfin dag idag! Trippade iväg till H&M efter skolan för att köpa med mig hem lite ny toning. Börjar nämligen få utväxt på min utväxt. Kan bli lite knepigt med ombre när man är blond i grunden. Blond, brun, blond?! Så det ska fixas ikväll, ska även experimentera lite med placeringen av färgen, få det att se lite mer ut som naturliga solblekta hårslingor. Får se hur det blir! Peace out

18 Maj - Sthlms shopping

2012-05-19 12:03:40
Spenderade hela dagen igår i Stockholm med mina fina tjejer. Blev nog inte så mycket shopping som vi hade tänkt oss, men vädret var underbart vilket gjorde trippen värd varenda öre! Jag fick hem den turkosa klänningen på bilden ovan, som är tänkt att bäras på skolavslutningen/brors studentmottagning/väns 18 års fest (allt på samma dag)  och även ett par vanliga svarta jeans, båda från Zara. Den svarta klänningen är från Urban Outfitters, men var alldeles för dyr, något som jag istället skulle kunna hitta secondhand och klippa till själv, 5 gånger så billigare! Så den fick hänga kvar. Ni får ursäkta mina tråkiga ta-kort-i-spegel-med-mobilen bilder, men man tager vad man haver!

Music Mondays

2012-05-14 09:01:12
Vill tacka den anonyma som la en kommentar, full med bl.a. youtube länkar till härlig musik. Denna låt var en av dom!

Miss you San Fran & L.A.

2012-05-13 19:37:51

Dessa dagar, veckor när man här hemma i sverige och väntar in sommaren och värmen så är det lätt hänt att tänka tillbaka till platser som San Francisco och Los Angeles. Var lite mer än ett år sedan jag var där nu. Hela Cali trippen var bland det bästa jag har gjort! 3-4 dagar i dessa helt underbara städer är alldeles för lite, så förhoppningsvis blir det en resa tillbaka inom en snar framtid. Att pengar jämt ska vara problemet...

Italien, Trieste, Milic

2012-05-13 13:52:07
Om exakt en månad befinner jag mig i Trieste och praktiserar på Milic, en praktik som kommer att vara i 3 veckor. Är otroligt peppad eftersom jag aldrig varit i Italien och ser detta som en perfekt start på sommarlovet. Vad vi exakt kommer att få jobba med vet jag inte riktigt säkert än, men det är en familjeresturang/hotell där dom odlar maten och föder upp djuren på egen hand. Bor inte allt för långt bort från den större staden Trieste i fall vi vill roa oss lite och att vi dessutom har ca 1 1/2 timme med tåg till Venedig, så under en ledig dag skulle det passa sig fint med trip dit! Ska verkligen utnyttja varje dag och ja, "fånga dagen" haha, för det är ju inte varje dag man praktiserar i Italien!

Mysfredag

2012-05-11 20:07:37
Äntligen helg, som jag började med en mysig eftermiddag framför ett par fina serier. Nu åker jag och träffar tjejerna och har minst lika mysigt med filmkväll!

Sunny day

2012-05-07 20:42:52
Fin solig dag, kläd i rosa pastell. Har varit en bra start på vecka 19 och hoppas det fortsätter lika så! Tog en golfrunda med pappa och storebror, gjorde lite framsteg i träningen vilket känns toppen! Måste ha varit ca 5 år sen jag sist spelade golf på riktigt. Skönt att det sitter i kvar lite i alla fall! Vill även gratta fina Louise som fick sitt körkort idag! Grattis grattis! Det påminner även mig om att jag måste ta tag i överningskörningen, blir aldrig av...
Nu blir det te och matteplugg som får avsluta denna måndag! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Music Mondays

2012-05-07 08:12:54
Good morning!

RSS 2.0