Anna Westergren -

Framme i San Francisco!

2011-02-28 08:16:18
Ledsen för att det har tagit så många dagarna nu med noll uppdatering här på bloggen, men det har varit stressigt med att förbereda resan och även mycket stress för att försöka bli frisk. Vilket går skit!
Anyway, jag har kommit fram till San Fran och har hittills haft en toppen första dag här. Hänger runt med Emma och Kristoffer (svennarna) så det känns sjukt konstigt att byta till svenska igen. Så himla roligt eftersom vi hela tiden säger fel och blandar in eng.
Vi bara berätta lite snabbt här att jag har det bara bra, flygresan gick bra den med. Dock är jag fortfarande jätte förkyld.. Men internet här på hotellet är jätte segt så det kommer inte bli så mycket uppdatering från San Fran åtminstone, vi får se hur det bli i LA. Men annars kommer det bild bomb och massor av video när jag väl kommit hem. Hoppas ni har det jätte bra! Puss

"Så attraktivt med snor"

2011-02-23 17:01:24

Så var det den här influensan..

2011-02-23 03:07:39
Nej jag har inte glömt er, om jag bara hade orken att uppdatera bloggen oftare but this flu is killing me. Jag vet inte hur jag fått den, antar att jag hade sån jävla tur helt enkelt. Som en gåva från igenstans. Tack!
Trodde verkligen att det var påväg till det bättre idag men så slog febern igång igen, så det blir att stanna hemma i morgon också. Kul med make up work!! men men, hellre det än att jag är sjuk nästa vecka. Nä nu ska detta veck, blir bara ännu mer sjuk bara att av att tänka på sjukhet och att vara sjuk. Sjuk sjuk sjuk.
Pappa är alltid den som har halstabletter på sig, speciellt när man är sjuk. Skulle vara grymt att ha en sån kille här just nu!

Sjuk sick död

2011-02-21 17:46:50
Helgen är över, det är presidents' day och jag är hemma och är sjuk. Det var då längesen jag hade sån här galen förkylning. Ont överallt, snorig, hosta och huvudvärk så jag knappt kan öppna ögonen. Har klarat mig ganska bra dom här 6 månaderna med att inte bli sjuk, förän nu. Jag vill ju trots allt vara helt frisk innan jag åker till California.
Detta var alltså allt för mig idag, blir inge mer dator utan tv och soffa resten av dagen. Hoppas ni mår bättre i alla fall. Puss

Gingers' place this weekend + Q&A

2011-02-19 15:56:33
Vill bara göra en snabb uppdatering om vad som händer just nu. Kommer vara snålt, om inte inga inlägg överhuvudtaget den här helgen. Är hos Ginger nu i 3 dagar och kommer förmodligen inte sitta vid datorn så mycket. Haha vilar upp för nästa veckas soccer practice, mina fötter är helt förstörd efter förra veckans. Ni vet den där känslan när man gått i i flera flera timmar och vill bara sitta ner för att fötterna gör så jävla ont, så har jag när jag vaknar upp varje morgon och måste fortsätta att gå. Har ännu inte blivit så van vid mina fotbolls skor.

Anyhow, tack till alla er för era kommentarer. Ni är verkligen ett toppen stöd, so keep going being awesome!
Ni behöver inte oroa er (mamma) för min läpp, den är redan läkt, vilket betyder att jag väntar mig något annat, haha eftersom jag är typ den enda i laget som gör min illa hela tiden.


- Haha nej, eller jag spelade lite när jag var liten, annars har det bara varit på skoj lite då och då. Men jag tror jag alltid har haft lätt med fotboll.


- Okej, så min try-out var hemsk haha, men det betyder inte att någon annans måste bli det. Saken var den att Northern har fått en ny tränare för Ladies soccer, och det är ritkigt militär-träning varningen kan jag säga. Men för mig såg det ut såhär. Först var det ett mötte där man fick papper som skulle fyllas i (saker om hälsan och även ett fitness test som coachen ville ha för att se hur mycket vi klarade av). Första try-out dagen var förra måndagen och det varade mellan 1 1/2 timme (precis som ett vanligt träningspass). Jag tror vi var 58 tjejer där. Första dagen var i alla fall hemskt, grymt jobbig fitness att coachen till och med förberett med två soptunnor i fall någon måste spy. Men jag tror han körde på så pass mycket för att bli av med lite personer, se vilka som verkligen klarar av allt. Sen lugnade det ner sig dom två sista dagarna, så try-outen varade i 3 dagar. På torsdagen fick vi reda på vilka som kom med.

Made the soccer team!

2011-02-17 23:46:57
Har varit nervös i fyra dagar nu, och äntligen idag fick vi reda på resultatet efter try-out. And I made it! Dock är jag i JV (Junior-Varsity) och inte Varsity (där bland dom bästa spelar). Men det är helt lugnt för mig eftersom jag knappt har spelat fotboll tidigare, så är jag mycket nöjd med JV. Så länge jag får spela och börja röra på mig igen! Hade vår första riktigt träning i dag som team, allt går toppen tills man bli skjuten i ansiktet och spräcker läppen. Blod blod, men det blev inge mer allvarligare än så, så det blev ut och spela igen. Imorgon får vi vårt tränings kit!
Galet trött, vill ha helg men mest av allt vill jag att nästa vecka ska gå snabbt förbi så att jag kommer iväg till CALI.
Älskar vädret här just nu! 19 idag, 20 imorgon och 17 på lördag. Glad man blir!

6 MÅNADER I STATERNA!

Independent studies class

2011-02-16 00:54:34
Vill först tacka för all feedback jag fick från förra inlägget. Tydligen så tycker marginalen av er läsare (i alla fall ni som kommenterade) att mina sega långa inlägg var bäst. Så ska väl fortsätta på som vanligt då, haha men jag kommer nog variera mellan kort & långa så att alla blir nöjda!
- Inne i verkstaden i Drafting class. (Individual/Independent studies) Detta är vad jag jobbar med nu i third period. Ganska chill klass när man sitter i 1 1/2 timme och bara målar, snackar och äter snacks. Kan säga redan nu att detta kommer att vara mitt projekt i några veckor till, har jobbat med kvinnans ansikte i 4 dagar nu. Säker gjort om det minst lika många gånger, och är fortfarande inte nöjd med det. Det är mycket touch up som görs hit och dit. Det är Salvador Dali och hans fru (tror jag), kommer bli riktigt roligt att se resultatet! Soccer practice idag igen, fortfarande helt död. Får se på Torsdag om jag kom med i laget eller ej.

Soccer practice död on Valentines day

2011-02-15 02:26:09
Tack familjen, älskar er! vet att jag är helt jävla DÖD men jag är på sånt galet toppen humör! BRA DAG helt enkelt

Vlogg från igår.

2011-02-12 14:53:20
Fick lite planer för kvällen trots allt, Molly ringde och frågade om vi skulle åka och bowla, ta något att äta osv. Trevligt! Och nej jag skojar inte om att ögat "ploppa" ut. Vet inte om det bokstavligt att ögat flög ut (tror inte det), eftersom jag inte var på plats, men på något sätt så åkte det ut.

Dress & Top = Forever 21

2011-02-11 02:14:10
Bilder jag inte har hunnit lagt upp än. Perfekt till sommaren!

Sportig, och lite annat!

2011-02-11 00:42:02
Har varit galet trött hela dagen, eftersom om morgon börjar dåligt vilket den gjorde idag med äcklig kyla och grå himmel. Kom på att vi hade soccer practice efter skolan och kände inte alls för det eftersom jag trodde det skulle vara lika kallt och tråkigt. Men solen tittade fram och vi körde en joggning runda på 1 - 1,5 mile, (ca 2 km) inte mycket men med tanke på att jag knappt har rört på mig under snart 6 månader (galet!!) så var det tillräckligt. Dessutom att jag sträckte låret, kul!

Men i alla fall jag och Molly åkte till Dick's sporting goods för att köpa mig ett på cleats (soccer shoes) för tryout nu på måndag, blev också benskydd, helt galet bra att jag fick allt, helt OK prylar, för drygt 250 kronor. Nu är det bara att göra workout sheet som coach gav oss. Kommer DÖ!
Ville bara uppdatera om dagen, och det är just nu något fel på mitt minnerskort till kameran. Vet inte om jag måste köpa ett nytt eller om det fixar sig, håller tummarna så att det blir fler bilder! Vad beredd på att hela Cali-resan kommer bli en jävla stor BILDBOMD.

Något roligt att kolla på kanske?
Innan någon börjar skrika på mig, jag vet att jag stavade Cafeterian fel (ja nå helt galet haha), men det skulle du också göra efter 6 månader i USA.. det är bara så. Orkar inte göra om hela bilden igen bara därför, för jag vet att ni vet vad jag menar!
Anyway!
Grön pil: Där satt jag under första semestern
Röd pil: Där sitter jag nu med Molly och ett helt gäng galna killar. haha

Svar på frågor del 4

2011-02-08 23:28:53
Tack du Anonym för att du påminde mig!

Har du fått några konstiga frågor om Sverige? I så fall vilka?
- Jodå det har man väl fått. Tex. Om det är snö året runt, om det finns pizza, mc donalds, om vi pratar engelska i sverige m.m. Jag tror jag har svarat på denna fråga tidiagare så om du kolla tillbaka på dom gamla frågestunderna så hittar du säkert fler konstiga frågor.

Vilka skillnader finns det mellan USA och Sverige?
- Dom två största skillnaderna här är skolan och Kyrkan, av det jag har upplevt i alla fall. Även ungdomslivet, vi har det mycket mycket bättre i Sverige tycker jag. Mycket mer frihet både i skolan och utanför. Men dessutom så ligger allt så utspritt här, men måste verkligen ha bil om man inte bor mitt i en stor stad (som tex i NYC där 80 % av Manhattans befolkning inte ens äger en bil).

Om man inte trivs i sin värdfamilj kan man byta då?
- Jag hade en svår period mellan November/December med min familj här, och jag vill då jätte gärna byta. Men det ska vara något riktigt problem för att man ska få byta. Även om jag vet att jag kunde ha haft det bättre, så har jag till mesta del haft tur om man hör från andra utbytesstudenter som blivit sexuellt utnyttjad av värdpappan osv. Men som sagt det ska krävs ett riktigt problem för att man ska få byta.

Vad gör du om helgerna?
Jadu, tyvärr gör jag inte så mycket..
Eftersom jag bor mitt ute i ingenstans typ så är det svårt att hitta på saker om man inte har bra kontakt med någon (det vill säga om det är någon som vill ta sig tid att åka och hämta upp mig). Många bor ganska långt bort från mig. Men jag har i alla fall kyrka på lördag morgon, det är väl det enda som är planerat varje helg annars så kommer det som det kommer. Dessutom är det väldigt många av mina vänner som jobbar eller sitter barnvakt under helgerna..

Sökte du något stipendium så att det blir billigare att åka? I så fall hur gjorde du då?
- Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med det eftersom nej, jag sökte inget stipendium. Men jag vet att organisationen man åker med brukar alltid erbjuda något.

Vilket land föredrar du, USA eller Sverige? Varför?
- Det måste nog bli Sverige. Inte för att jag inte gillar USA, men jag fördrar att bo i Sverige om man kollar på vilka föredelar vi har. Men jag skulle lätt kunna bo i USA i något år i någon storstad och upptäcka, men inte såhär som jag bor just nu.

Finns det fjortisar i USA?
- Haha att den här frågan var så populär hah. Men jo visst finns det det, dock inte som "svenska fjortisar", men det finns tjejer som tror lite för mycket om sig själv. Lite snobbiga sådär.

Hur gammal måste man vara för att hamna som senior?
- Det beror nog mycket på din skola tror jag, men på min skola är det 18 år (92.or som fyller 18 på höst/vinter och 93.or som fyller 18 vinter/vår) Så jag skulle egentligen ha blivit senior eftersom jag fyller den 14 April, men det blev något fel (fråga mig inget mer för jag vet inte vad som hände hah). Finns ett antal Senior som är yngre än mig alltså som är 93.or man fyller senare.

Hur känner du inför slutet av året och när det är dags att åka hem?
- Jag har en hel del roliga planer framför den här våren, så jag tror det kommer bli ett bra slut på året och kommer nog känna mig nöjd när jag väl har kommit hem. Jag har även en hel del planer för sommaren så jag ser fram emot att komma hem till allt och alla. Men jag har fortfarande mycket kvar här att uppleva!

Vilken är din favoritaffär som du varit i?
- Forever 21 och Urban Outfitters

Vad är det bästa med att vara utbytesstudent?
- Att man får resa såklart, resa och upptäcka. Men utvecklas som person nå otroligt!

Känner du att stället man bli placerad på spelar en jätte stor roll?
- Det beror nog helt på hur du är som person, om du gillar det varma klimatet så tycker jag självklart att du ska ge önskemål på stater med varmt klimat. Eller om du är ute efter något annat speciellt, annars tycker jag inte att det spelar så stor roll.

Har du mycket hemlängtan?
- Har mina dagar så jag tänker på hur skönt det skulle vara att vara hemma, men jag har hittills inte haft någon period där jag bara gråter av hemlängtan.

Hur är din värdfamilj?
- Helt okej skulle jag vilja säga. Mark, min värdpappa är den som jag gillar bäst här familjen, vi har mycket gemensamt, en kille med humor!

Vad är det sämsta med att vara utbytesstudent?
- Finns inte så mycket dåligt med detta, förutom att man är borta från alla där hemma.

Har du fått många vänner?
- Själv tycker jag att jag fått en hel del, några som jag står lite närmre en vissa. Men jag tror att fotbollen kommer att hjälpa mycket med att få fler nära vänner.

Kan du inte berätta lite om din personlighet?
- Well, jag är oftast på glatt humör. Social (blivit ännu mer nu under året), har inga problem alls att sitta hemma och göra ingenting en lördagkväll då och då. Drömmare, är en tjej med höga krav (men jag har blivit bättre på det, att tagga ner lite hah). Vad mer? Ni som känner mig, tell me!

Finns det många blonda i din skola?
- Nope, väldigt få. Så jag sticker verkligen ut med mitt långa blonda.

Vet du någon som absolut inte gillar dig?
- Haha nä, och jag antar att det är ganska bra. Fast vad vet jag det kanske något som verkligen hatar mig i smyg hah. Nämen jag försöker att få min "Stalker" att hata mig så att han lämnar mig i fred. Tackar mina vänner som jag sitter med under lunchen som hjälper mig, ni anar inte hur jobbigt det är... (Dessutom han är typ sån här kille som man egentligen inte ska käfta upp sig emot för då tar han med sig en pistol till skolan eller nåt, ni kan ju tänker er vilken situation jag är i!)

Tror det vara alla frågor! Puss


Paperwaterjuice - ISE gänget gammal video

2011-02-08 02:57:47

Super Bowl!

2011-02-06 23:36:03
Dags för Super Bowl, Go Steelers, Pittsburgh! Black and Yellow!


Gammal bild, brun och 5 kilo lättare

2011-02-06 05:13:18
Me and Jo- Haha, dags att gå tillbaka till mitt riktiga jag. DIET
Egentligen inte, men har du någon som kan logga in dig på Spotify där hemma medan du är i USA och sedan låta dig vara inloggad där så fungerar det under 2 veckor. Sen är det bara att logga in igen, vilket min mamma fixar till mig så fort vi pratar vid skype.


Fake Empire - The National
- Jo visst är det det, man när man väl har varit borta så länge som jag varit nu, det liksom känns inte. Jag pratar med min familj väldigt ofta så det är precis som om dom är runt hörnet. Sen går ju året så pass fort ändå! Sorry för email adressen, menade inte att den skulle komma med första gången. Gjorde det här inlägget nämligen sent i går kväll, antar jag var trött och hänge inte riktigt med. Tack för att du påminde mig!


Update: Igår kväll innan läggdags

2011-02-05 13:47:01
Biljetterna till California resan! Ska verkligen se till att fixa med kvalitén, usch hemskt. Men det finns inte så mycket att titta på i denna video, så länge ni hör mig: Tummen upp!

Låt som spelas alldeles för mycket här

2011-02-03 23:02:55
NO HANDS! Okej om man går på Northern så kommer man inte undan med att inte lyssnat på den här låten, den är överallt. Ganska gammal nu, men för några veckor sen så spelades den här hela tiden!
Anyway, tyckte att det var bra att jag la upp den här videon också för att visa hur ungefär min homecoming dance såg ut. Inte direkt som man förväntat sig, men så här dansade alla (peckar ut tjejen 0.58 i videon som ehm.. skakar rumpan). Och du kan lätt hitta killar under lunch tiden, till och med under lektionerna som sitter och sjunger på såna här, fina texter. Haha jadu har ni problem med videon säg gärna till.

Svar på frågor del 3

2011-02-03 02:21:56
Hade du presenter till värdfamiljen? I så fall vad hade du och gav du de till dom direkt?
- Jag tog med mig en kristalskål från Kosta Boda eftersom det är så pass populärt märke, sen svenskt godis såklart och även böcker om sverige + kokbok. Och ja, minns jag rätt så gav jag allt samma dag som jag kom dit.

Vad handlar intervjun om?
- Ni som ska på intervju, var inte oroliga! Det ända jag behövde göra var att först svara på några frågor om mig lite allmänt på svenska och på engelska. Liksom varför man vill åka, och en massa annat (men det är inget att oroa sig över). Var social, glad och visa att du verkligen är excited över det här och att du är redo att klara av detta.

Vad ska man packa? Vad packa du? Kan du typ göra en bra packlista?
- Packlista kan ta en himla lång tid att göra, men kanske kan göra det lite senare. Kan förklara lite här vad jag tog med och vad jag ångrar att jag inte tog med mig. Well, kläder såklart hah nämen ta med kläder/skor som passar för det vädret du kommer att vistas i, ja menar om du fått placering i Kalifornien eller i North Dakota så är det en väldigt står skillnad. Därför tipsar jag er att inte börja packa allt för mycket innan du fått placeringen, sen beror det mycket på om din skola har dresscode eller inte. Tex, jag fick reda på att min skola hade dresscode, fast det är ingen som följer den här. Men en sak som jag tycker var jätte bra (om du är kvinna) är att ta med dig svenska tamponger. Amerikanska är lite annorlunda så om du inte vill krångla med det så gör det enkelt och köp (precis som jag) två pack på drygt 80 st. Super!

Vad kostade din Mac?
- Ehm.. gillar inte att snacka pengar men den var dyr. 13.000 så det gäller att tänka till om du verkligen vill ha mac.

Hur mycket spenderar du på en månad? Får du någon slags "månadspeng" eller liknande och hur mycket är det?
- Som sagt, gillar inte att snacka pengar. Först och främst så har jag ingen aning om hur mycket jag spenderar, det beror helt på hur mycket jag köper tex om jag vill äta på skolan, om vi äter ute, shoppa. Dock har jag spenderat mycket på sista tiden eftersom jag ska till Cali. Men i org. papperna så tipsar dom att man ska minst ha omkring 3.000 i månad för att klara sig, men det där följer inte jag alls. Det beror helt klart på hur mycket du vill spendera, helt upp till dig. Och ja, jag får kind of "månadspeng", vet inte direkt om jag vill säga hur mycket det är, men jag klarar mig och det är väl det som är viktigast. Tänk också på att det är billigare här för oss svenskar så du behöver inte ha allt för mycket pengar för att klara dig.

Har ni gjort om i ditt rum nu? Skulle så gärna se det! Kanske du kan göra en till tour?
- Haha nej det blev aldrig av, vi håller fult upp med att måla nedervåningen, så vi får se om det äns blir av. Och tyvärr så har det inte blivit sån stor skillnad i mitt rum, men ja kanske en tour lite senare. Kanske hah

Vad ska du göra i L.A?
- Jag ska ha så jävla KUL!
Åker dit med min amerikanska org. för att uppleva California. San Francisco And L.A.
Kommer att stanna där en vecka och göra en massa roligt! Och nej det ingår inte utan detta är något som org. erbjuder som man sedan för betala för. Drygt 800 dollar för en vecka med hotel, flight mellan SF och LA och en massor av aktiviteter!

När man är utbytesstudent, för en kompis från Sverige komma och hälsa på hemma hos värdfamiljen då?
- Jag tror faktiskt inte det, org. (speciellt den Amerikanska) vill inte att någon som kan påverka hemlängtan, ska komma över. För ditt eget bästa - säger dom. Jag vet inte riktigt hur det där fungerar, men jag tvekar på att det skulle fungera. I så fall skulle det vara mot slutet av året att dom kommer över.

Är allting som du trodde att det skulle vara där borta i USA?
- Svar nej. Nämen till största del så är det nej.
Jag tror jag hade allt för höga förväntningar vilket inte är bra, så visst är jag besviken på visa saker. Men ändå, jag har fått åkt som utbytesstudent och jag är mer en tacksam över det!
Det gäller också att man har tur, att man kommer till en bra familj osv.

Den andra utbytesstudenten i din värdfamilj, bor hon kvar?
- Japp, Josephine bor kvar här.

Vad för kontokort använder du och fungerar det att betala med i butiker?
- Jag använder mig av ICA-banken, mesta dels för att om man ska ta ut pengar här så kostar det inget vilket det gör med tex VISA-kort. Men tyvärr så fungerar det inte att betala i butiker, stinks!

Vad tycker du är det bästa och sämsta med hur man lever i USA?
- Det sämsta är nog att nästan hela USA lever antingen efter kyrkan eller politiken, det är galet vad kyrkan är stor här, (kanske inte det sämsta men jag är fortfarande väldigt ovan med det). Sen friheten när det gäller ungdomar existerar knappt. Sen är allt väldigt utspritt och transport är väldigt dåligt så bil är ett måste. Annars det som jag tycker är bra är school spirit, inte bara work work utan man får faktiskt ett tillfälle att tycka om skolan. Kom inte på något mer just nu..

Vad är den största kulturkrocken du varit med om än?
KYRKAN

Är du nöjd över att ha hamnat i NC? I fall du skulle välja om nu vilken stat hade du valt?
- Jo NC är bra på sitt sätt, även om jag väldigt gärna hade velat hamna lite mer ut mot kusten men men.. Förmodligen Arizona eller California, gillar värmen.

Hur ser en typisk amerikansk kille ut för dig?
- Well, jag skulle nog förklara det såhär som ovan. Första bilden killen till vänster i grått, Jonathan typisk Amerikans. Sen Wilbur på den andra bilden, något sånt.

Vad föredrar du, svenska eller amerikanska killar?
- Helt klart svenska.


Lite allmänt snack sådär

2011-02-02 01:01:16
Nu är det ju så att jag är så otroligt trött nu för tiden, först för att jag måste gå upp kl 5 varje morgon, mörkt ute, kallt, och får inte i mig sån mat jag som behöver (KÖTT). I alla fall, det jag ville säga var att ikväll ska jag bara ta en dusch, plugga och sen lägga mig tidigt. Därför blir det inget mer i bloggen för ikväll, ledsen guys men jag orkar inte ikväll. MEN i morgon då ska det minsann bli fin väder här så jag hoppas och håller tummarna att jag är på lite bättre humör. Har dessutom haft lite problem med kameran men den är igång igen och det ska fotas nu kan jag lova er!
Det var någon som frågade om jag spelat fotboll tidigare, well. Jag spelade när jag var liten, annars har det varit mer liksom på skoj, eller nåt. Men jag har inga svårigheter för bollspel. Förutom bordtennis, där är jag riktigt dålig!!

och bara för att visa er, lite kul sådär, så är jag fullt igång med att måla detta porträtt av Salvador Dali och hans fru tror jag att det är (?)


Been such a good day

2011-02-01 01:13:54
Haha nöjd tjej efter workout på soccer practice field tidigare idag. Är helt död nu och kommer förmodligen, ganska säker, ha träningsvärk i morgon. Haha jag har nog inte tränat så hårt på väldigt länge, och då är det här bara vanlig uppvärmning. Men det känns så otroligt fint efteråt, och ser fram emot att få träna nu på torsdag igen!
Fick även hem ett paket av faster, tack så himla mycket för skvallret, grymt! Love you

Me texting, försöker även ignorera en jobbig kille som på något vis har fått tag på mitt nr och ringer mig hela tiden!! But anyway, min dag har varit riktigt bra även om jag varit galet trött. Men allt annat har varit så bra, mycket som fått mig på riktigt fint humör, speciellt Molly. Så himla snäll som hjälper mig inför fotbollen, lånar ut saker, ringer runt till sina vänner och frågar om jag får låna. Men i helgen blir det förhoppningsvis shopping med nya soccer shoes och smalbenskydd, ( eller ja, vad det nu heter)

RSS 2.0