Anna Westergren -

Thursday April 28th 2011

2011-04-29 01:59:15
Tja tja! Nu är alltså soccer säsongen över, vilket känns både tråkigt och ändå jätte skönt. Tog bilder idag med laget, även singel pictures. Så förhoppningsvis kommer dem inom någon vecka eller så!

Har ett ganska tajt schema nu innan jag åker hem, man har liksom insett att man åker snart så då vill man såklart göra det bästa av den tiden som är kvar. Har Prom om drygt en vecka, även jobba med the musical under två veckor innan showen och graduation såklart!

Det jag egentligen ville ha sagt var att, jag vet att uppdateringen suger och under den här helgen kommer det inte bli bättre. Ska iväg redan morgon eftermiddag med några vänner för att kolla på klänning, sen blir det en hel helg hos Cheyenne. Kul kul! Så ni väntas höra från mig igen början av nästa vecka, då ska även mer bilder upp eftersom jag har fått ännu fler av Mark som han tog!

Nu blir det tv mys och popcorn!!

Update om vad som pågår just nu

2011-04-27 04:06:49
  • Sista game dagen idag med JV soccer team. Lite sorgligt med tanke på hur roligt det har varit med tjejerna, även smärtan i mina ben så var det värt det! Imorgon sista practice.
  • Prom is coming up! Hade en hel del planer för det men som blev tyvärr inställt, eller hur jag nu ska förklara det. Men kör på plan B istället som förhoppnings vis blir lika bra!
  • Var lite orolig att jag skulle bli helt osysselsatt (haha kan man säga så?) efter skolan nu när soccer är över, men musikalen är om bara några veckor vilket betyder en massor av backstage träning efter skolan. Ser faktiskt fram emot det!
  • Jag har tidigare under året inte haft några som helst problem med hemlängtan, men den senaste månaden har det varit riktigt jobbigt. Mest för att jag känner mig klar här (för nu i alla fall), har så mycket roligt som väntar mig där hemma!
  • Klubbhuset och poolen öppnar snart här i området, vilket betyder mysiga eftermiddagar/ kvällar med grannarna.
  • Vi har problem med AC här på övervåningen där jag och Jo har våra rum, så just nu sitter jag i runt +30 grader värme. Och då har jag även fläkten på.. haha inte är det lätt att somna precis..
  • Sjukt!! Att jag har varit här i mer än 250 dagar, drygt 50 dagar kvar nu. 24 skoldagar. Shit... kommer ju gå fort!

Några bilder från Florida

2011-04-26 02:17:33
Vet att jag har varit riktigt säämst på att uppdatera bloggen dom senaste dagarna nu, men känner ingen lust har lite annat att tänka på just nu. Men men, här kommer det i alla fall några bilder från Florida resan! Vet att jag även har en hel del frågor kvar att svara på, så ska försöka hitta tid till det också. Puss

pic 1 - Florida gänget  pic 2 - St. Augustine (söt, europeisk liknande stad) pic 3 and 4 - On the beach in Tampa pic 5 - IKEA (hjärta!)

Having a blast!

2011-04-20 05:45:40
Hittills har jag nu varit på Magic Kingdom och Animal Kingdom i Disney World. Aldrig trodde jag att det skulle vara så här bra som det har varit. Allt är verkligen i högsta kvalité med effekter och olika theme överallt. Grymt!
I den andra bilden ser ni ett berg (Mount Everest) som sticker upp mitt i Animal Kingdom, inget riktigt berg dock utan dom har konstigt nog byggt upp ett helt berg för att sedan stoppa in en hel jävla berg-och dalbana! Helt sinnes sjukt fantastiskt var det också! Har såklart en massor av bilder som jag tänker lägga upp senare, men just nu ville jag bara berätta att jag har det otroligt bra här i Florida och värme på kring + 30 - 35 grader. Hoppas allt är väl med er där hemma! Imorgon blir det Sea World, med nå helt galna roller coasters! Puss

Update från Florida

2011-04-17 22:56:35
Ville bara uppdatera lite om hur läget är just nu. Befinner mig hos Marks bror John i Tampa, har idag varit nere vid stranden bränt sönder rygg och fötter, och har även besökt IKEA, ätit svenska köttbullar och köpt hem allt som du kan hitta i svenska matbutiker. Typ. Haha sitter just nu och dricker påskmust, höll nästan på att svimma hur gott det var!! Fick även hem Marabou, Ballerina kakor, chokladbollar, Bilar m.m.
Blir chillkväll här eftersom vi ska upp tidigt i morgon bitti för att sedan åka iväg till Orlando, och Disney World!
Har en del bilder att visa er, men jag väntar lite med det. Kanske hinner jag lägga upp det senare ikväll!

Chillin' in tech class

2011-04-16 02:21:58
Fanns inte så mycket mer att göra i tech class idag än att bara chilla helt enkelt. Körde några konstiga lekar som var alldeles för svår för mig haha Så därför dök kameran upp för lite bilder!
Just nu håller jag på med packning till Florida. Ta fram alla sommar kläder som finns, eftersom det ska stekas i +30 hela veckan. Svettas lite med Disney Crew och i Harry Potter world!
Känner på mig att veckan kommer bli toppen! Hoppas ni har det bra där hemma, visst är det så att nu har påsklov nu, eller är jag helt fel ute? Ha det bäst! Puss

Gooood Morgon!

2011-04-15 11:23:01
Bara en dag nu sen ett helt lov i värmen nere i Florida!
Åker tidigt lördag morgon, runt 03.00 för att hinna ner till St. Augustin i Fl för lite lunch. Men först idag blir det skolan, ingen practice eftersom vi gjorde så bra i från oss igår. UNDERBART! Vila bena lite. Dock väldigt tråkigt att säsongen snart är över..
Så det blir alltså direkt hem efter skolan för tvättning och packning.
Btw, så fick jag reda på igår hur mycket jag kommer att få sälja mina målningar för, grymt kul eftersom jag inte alls var bered på att få sälja saker!
Nu är det tid att fixa sig, äta lite oatmeal haha och sedan ta bussen till skolan.
Ha det bra så hörs vi senare! Puss

Sneak peek: Cap & Gown

2011-04-15 04:46:34
Haha stiligt

En riktigt bra dag!

2011-04-14 18:51:20
Vill forst tacka for alla fina gratulationer jag fatt. Tack tack!! Hittills sa har bara halften av dagen gatt och har redan visats sig bli riktigt lyckad. Har fatt en massor av fint av vanner har i skolan, ballonger, cupcakes, tarta m.m. Hamtade av ut med cape and gown till graduation, och sjalvklart kommer jag lagga upp en bild pa hur allt kommer att se ut. Sjukt taggad! Senare blir det soccerpractice och ikvall ska jag ut och ata med vardfamiljen, kan lova att det blir en riktigt harlig pepparstek!! Ska aven hamta upp Kaitlyn pa flygplatsen, som ska med oss ner till Florida. Kommer bli riktigt roligt att fa traffa pa henne igen!
Hoppas nu att resten av dagen fortsatter lika bra! Ha det bra sa hors vi senare! Puss

Birthday girl 1993-04-14 06.55

2011-04-14 03:32:43

Svar på frågor del 1

2011-04-13 00:31:24

Vad var det som fick dig att åka som utbytesstudent?

- Att ut och resa tycker väl alla om att göra, att upptäcka och få uppleva något nytt. USA har alltid sen långt tillbaka varit ett ställe jag alltid velat åka till, antingen som resmål med familj eller på egen hand. Vilket det nu visade sig bli, att få lära känna sig själv lite bättre genom att få bättre självsäkerhet och att man växer som person nå otroligt!

 

Var det som du hade tänkt dig?

- Tyvärr var jag en av dom som hade ALLT för höga förväntningar, så det är mycket jag blivit besviken över, men även mycket jag har blivit överraskad över på ett positivt sätt.

 

Längtar du hem?

- Hemlängtan har blivit allt mer nu på sista tiden, eftersom jag känner mig ganska klar här borta och vet hur mycket roligt som väntar på mig där hemma. 10 månader är en lång tid, även om det går snabbt. haha

 

Har du gått på fest i USA?

- Ingen "riktigt" fest, med alkohol om det är det du menar. Festerna här är av två sorter. Antingen väljer du att gå till den festen då man bara sitter ner i vardagsrummet och super ner sig, utan någon slags party mood som helst. LAME helt enkelt. Eller så går du till den festen som verkligen spårar ur, med droger och poliser, misshandel och våldtäkt. Jag tror jag har bättre saker för mig en det!

 

Vem e din bästa kompis från USA?

- Jag har ingen riktigt bästa kompis här, utan istället många nära eller bekanta vänner. Men är det något jag verkligen måste prata om eller vill bli på bättre humör igen så är det nog Erica som jag vänder mig till. Hon finns alltid där!


Hur känns det att få hoppa bak ett år?

- Jag har inga stora problem när det kommer till det. Visst är det lite tråkigt att få se alla mina nära vänner där hemma ta studenten före mig osv. Men dom finns kvar, dessutom får jag även lära känna nya vänner i den nya klassen jag kommer att börja i till hösten. Men får göra det till något positivt istället!

 

Vad var det sista du gjorde innan du lämnade sverige?

- Haha det kommer jag inte ihåg. Vet bara att Sara och Bella var där kvällen innan, precis innan jag skulle gå och lägga mig. Så jag vet i alla fall att jag fick att fint avslut med två av mina närmsta vänner!


Hur gör du med kontakten med vänner/familj i sverige nu?

- Antingen via Facebook eller skype.

 

Tänkte fråga om någon i din förra klass/ någon av dina vänner också åkte som utbyesstudent?

- Nej, det var bara jag. Hade ingen som helst aning om vilka som skulle åka det året, tills jag hittade Utbytesstudent.se. Sen en sak. Är det här DIN dröm, DITT mål att få åka som utbytesstudent, låt inte vänner där hemma stoppa dig för att åka. Dom kommer att finnas kvar, och det finns så himla många sätt nuförtiden att hålla kontakt med snabba svar. 10 månader går fort, TRUST ME. Så om dina vänner bestämmer sig för att inte hålla kontaken, vad för slags vänner är dom då egentligen? Ett tips är att som jag under jullovet pratade ihop mig med några av mina närmsta vänner, att hitta på något till sommaren. Ha något att se fram emot tills du kommer hem, och även visa för dom där hemma att du saknar dom, vill gärna vara där med alla, men just NU vill jag uppleva min dröm.

 

Kommer du och den där andra utbytesstudenten som bor där överens? Brukar ni liksom umgås med varandra?

- Jag och Jo är väldigt olika, men ja vi kommer överens. Skulle vela säga att vi är mer så som systrar beter sig än vänner. Vi umgås då och då, men annars har vi våra egna håll, med vänner osv. Mycket av det beror nog på olika klasser och att jag spelar soccer.

 

 

Hur många besökare har du varje dag?

- Runt 250

 

Skulle du tänka dig att åka som utbytesstudent igen?

- Jaa absolut! Nu när man vet själv hur allting går till, så skulle nog ett till utbytesår bli mycket lättare. Ni ska inte tro att jag inte rekommenderar att inte åka som utbytesstudent, för då tror ni fel! Att åka själv såhär under en lång tid är super bra för din egen skull. Det är dessutom riktigt spännande, med att få träffa på nytt folk och se platser. Så självklart att jag åkt en gång till (om jag hade chansen), till en ny plats och familj!

 

Vad var ditt betyg i engelska innan du åkte?

- VG

 

Kan inte du berätta om första gången du åt middag med din värdfamilj?

- Kommer inte ihåg så mycket av den första middagen, men jag antar att jag reagerade på att vi höll i hand och bad bordsbön innan vi åt. HAHA jo, jag kommer ihåg att jag var redo att hugga in, började la mat på tallriken osv. Alla kollade på mig och höll varandra i händerna. oppsss..

 

Många många många frågor, men försöker korta ner på det lite och tar dom viktigast! Puss


Frågestunden avslutad!

2011-04-10 23:17:37
Vet att jag lovade att svara på alla frågor, redan igår (som det var planerat), men jag har inte haft tid. Tyvärr.. Tänker börja svara på några ikväll, och eftersom det är så himla många frågor som är likadana så kommer jag inte svara på ALLA. Dessutom så kan ni hitta svar bland kategorin "Frågor & Svar", från tidigare frågestunder. Så därför kommer jag bara att svara på dom frågor jag känner är viktiga och dom jag inte har svarat på tidigare. Ni hittar allt i "Frågor & Svar". Det är bara ett litet klick och skrolla ner med musen, inte svårare än så ;) Puss

Fina fynd!

2011-04-10 20:03:16
Hittat lite smått och gott på en marknad idag. Fanns så otroligt mycket, vet inte hur länge jag stod där. Kunde ha köpt mig hem allt, men så blev det inte eftersom jag bara hade 40 dollar på fickan.. aja..

Go team!

2011-04-09 01:20:05
Nice med vinst! Hah var ju ett tag sen nu, men det börjar faktiskt se bra ut för vårt team!
Eftersom det var game idag så bestämde vi för att ha på oss våra handgjorda tröjor, haha yaaaayy nämen det är kul att vi har något tillsammans. Perfekt för drafting och tech class där jag typ hela tiden vistas med färg, så vad gör det om man kladdar ner sig lite! Så ja, bilden nedanför är från drafting class tidigare idag, har börjat med med nya tavla nu, som ni ser i bakgrunden. Sjukt taggad på resultatet, om det nu kommer bli lika bra som den första haha! Värmen håller i sig här, och jag börjar få en riktigt nasty soccer tan, haha usch. Lär ju bli värre på måndag då det blir +28, även game då också. Svettigt! Men Florida får fixa till brännan lite!
Tänkte ta med mig kameran till tech class i morgon, vet att det är många där som gärna bjuder på sig själv. Dessutom Justin, riktigt härligt kille som påminner mig så sjukt mycket om min bror, ansiktet liksom shiieeet.

Fredag idag, trodde jag hade planer, kanske kommer upp något senare ändå. Annars är jag nöjd med att stanna hemma ikväll, sliten efter match då jag typ bröt handleden, landade på svanskotan och sprang in i ett berg (defense).

Kommer att vara på frågestunden i morgon, så har ni några sista frågor passa på, för detta lär nog bli den sista frågestunden innan jag åker hem igen (givetvis kommer jag att svara på era kommentarer ändå..)

IKEA om två veckor?

2011-04-07 03:36:37
Det är inte mycket som händer just nu, eftersom dom flesta bara räknar ner inför Spring Break. Så dagarna rullar på som vanligt, vill bara att dessa två veckor ska gå fort fort så vi kommer ner till Florida!
Kollade runt lite vart närmsta IKEA var här i närheten vilket visade sig vara i Charlotte som ligger ungefär 3 timmar här ifrån.. MEN Eftersom vi ska ner till Florida, till två stora städer så tänkte jag att det borde väl finnas ett IKEA eller två. Tur nog fanns det i båda städerna, så förhoppningsvis tittar vi in där under vår resa. Det skulle verkligen förgylla min tripp, hel seriöst, få äta köttbullar i gräddsås med potatismos och lingonsylt! Fan vad fint!
Frågestunden pågår fortfarande, så är det något ni vill fråga, passa på!

Update Tralalalaaaa

2011-04-04 17:28:36
Sitter i drafting class och ar lagomt utrakad. Har bestamt vilken image som ska bli till min nya painting, men har ingen storre lust att borja idag. Sa darfor sitter jag har nu har framfor facebook och ater yogurt och macka. Kul kul! 3rd period just nu, vilket betyder att det bara ar en klass som aterstar, sen blir det soccer game vid 5. Svettigt i +25 grader ! Onska mig lycka till som idag borjar skota om alla corners during the game, fan nervos maste skjuta langt ju ! Haha see ya

Frågestund!

2011-04-03 17:02:58
Antar ni missförstod mig från föra inlägget. Frågestund börjar inte förän nu, tänkte bara höra mer er OM ni ville ha frågestund eller ej. Haha men jag antar att svara blev ja, så vi kör igång helt enkelt. Och oroa er inte ni som frågat frågor från tidigare inlägg, kommer att svara på dom också.

FRÅGESTUND AVSLUTAD!! Många som har frågor ser jag..

2011-04-03 04:31:17
Har även lite mejl att svara på också, och nej jag har inte ignorerat eller glömt bort era kommentarer problemet är tid. Så frågan till er är om jag ska sätta igång en sista frågestund nu innan jag åker hem, vill ni det? Sen om ni har frågor så kan ni gärna kolla genom "Frågor & Svar" kategorin, för där lär ni hitta en massor av svar från tidigare frågestunder. Men vad tycker ni? Frågestund?R.I.P

2011-04-03 04:04:58
När jag först kom hit så var jag ganska säker på att jag skulle få se någon fight hit och dit på min skola, med tanke på vad jag läst från dom tidigare utbytesstudenterna. Men aldrig trodde jag att det skulle bli så pass mycket som det har varit under det här året. Nu pratar jag inte bara om fighter, utan en hel andra massa, olyckliga saker också. Mina vänner här påstår att detta år har varit värre än dom tidigare åren på Northern, och ja det är nästan för svårt för mig för att ens ta in allt och verkligen förstå vad som har hänt.
För två dagar sedan så avled en utav en tjej från min art class. Kände henne inte så väl men jag vet att hon alltid brukade komma upp till vårat bord för att säga eller skämta om något, saken var den att hon jämt var så glad.
Jag vet inte hur hon dog, tack vare alla dumma rykten som på bara 5 min sprids runt i hela skolan. Ursäkta man jag blir så jävla förbannad, hur fan kan man vara så respektlös? Att hitta på en massa rykten om vad dom TROR har hänt. Oavsett hur, vad, när. Vad spelar det för roll? R.I.P Denita Cruz.

Saknar dig bror!

2011-04-02 02:15:14

Nu lugnar vi ner oss tycker jag

2011-04-02 00:55:13
Svar: Förlåt om jag inte var tillräckligt tydlig när jag tog upp köttsituationen, för så som du säger kan jag lova att det inte är. Jag tycker dessutom inte att du ska göra något påhopp mot mig att jag menade något annat, då tycker jag hellre att du ska fråga om det. När jag säger " Allt för sällan kött.." så menar jag inte att jag har något emot vegetariskt mat, absolut inte, det är mycket ny god, nyttig vegg. mat jag fått lära mig att äta medan jag har varit här. Problemet är att min värdfamilj äter inte riktigt vegetariskt (eftersom dom inte är "riktiga" vegeterianer, dom föredrar att äta det helt enkelt), är man vegetarian så vet man oftast exakt vad man ska äta för att få i den näring man behöver, så som proteiner som finns i bla. kött. Jag får alltså inte i mig tillräcklig med proteiner, och eftersom jag äter sån kost som jag annars inte är van vid så blir jag väldigt trött och orkar inte göra visa saker. Därför säger jag "Allt för sällan kött..". Dessutom är jag uppvuxen med att äta kött vilket jag älskar. Jag saknar kött, saknar att få vara pigg och inte behöva oroa mig for att få i mig proteiner. Så så var det med det! Puss

Korvstroganoff in my heart

2011-04-01 03:21:08
Kul kul kul, har känt kli i halsen hela dagen, vilket alltid i slutändan visar sig vara ett tecken på förkylning. Mitt immunförsvar suger, det är absolut inget nytt. Men detta är fan olagligt, jag hade ju influensa bara för några veckor sedan. Vad är det jag straffas för?
Tomorrow it's friday friday, och jag är ganska säker på att man kommer att höra den där låten överallt på skolan i morgon. Rachel har redan lovat mig att hon ska sjunga, gullig hon är....
Redan första April hemma i sverige vid det här laget. April april. Shit, att det redan är april. 2 veckor till 18!
Jag vill hem och äta KÖTT, blir ju väldigt, allt för sällan kött i min värdfamilj eftersom vi bara äter vegetariskt.. Min största törst idag var korvstroganoff, helt klart! Bara för att jag visade Alton during drafting class en massa olika svenska maträtter på internet. Nästan lite läskigt hur mycket jag glömt bort.. Vad mycket fint jag har att se fram emot när jag kommer hem! Nä nu ska jag sluta vara så random, natti natt!
hej sjuk

Detta gjorde min dag, Tack!

2011-04-01 00:55:10
Även om det bara är en ynka liten negativ kommentar så är det svårt att bara först koppla ifrån och strunta helt och hållet om vad den där person precis skrivit. Jag hade tänkt skriva ett inlägg till Lisa om precis hur jag tänker, men ändrade mig när tanken slog "Varför? Varför ska jag ens lägga ner energi på en endaste person som borde veta bättre." Men så såg jag denna kommentar idag utav en tjej/kille som faktiskt förstår precis hur allt ligger till, hur jag känner utan att jag ens behöver skriva ner det. Jag menar, minsta lilla människa borde väl veta att livet inte är rättvist. Detta är min blogg, min historia som jag delar med mig till er. Tack till alla ni som förstår!

RSS 2.0