Anna Westergren -

Allie

2010-09-30 03:28:49

Hjälp, vad jag saknar dig. Fina vän ♥

En fråga om kyrkan

2010-09-29 21:30:27
Ber om ursäkt att jag inte hunnit svarat på denna fråga, satt och tänkte just på den så kom läxorna i mellan... men här är svaret i alla fall.
Fråga: Måste du följa med dina värdföräldrar till kyrkan, visste du innan du kom dit att de gick till kyrkan och vilken kyrka är det?

Svar ja, jag måste följa med till kyrkan åtminstone en gång i veckan. Om du har kommit till en religiös värdfamilj, precis som jag, där dom går i kyrkan eller vad dom nu besöker, så är det obligatorisk i min organisation att följa med minst en gång i veckan. Just för att få ta del av den nya kulturen man lever i.
Ja, jag fick reda på att dom gick i kyrkan när placeringen kom ut. Men jag var ganska säker redan innan det att jag skulle komma i en religiös familj, eftersom USA är ett väldigt religiöst land.
Jag går i en Seventh-day Adventist Church. Vet inte riktigt vad som är skillnaden, men ändå, det är en STOR skillnad. Tex. om du besöker andra kyrkor här där jag bor så kanske man bara sätter på sig en lite snyggare nytvättad tröja, men i min kyrka så klär vi upp oss i klänning, kostym, högklackad, ja gud vet vad...
Det dom pratar mest om är hur man ska vara som människa genom guds hjälp, typ.

Grattis hälsning, igen.

2010-09-29 02:02:33
Hahah.. känns som om jag pratar om samma saker i varje videoinlägg. Är det något speciellt ni vill att jag ska berätta om?

Tessans dag idag!

2010-09-28 00:21:35
Me och Tessi, halloween -09.
.. eller den dagen är nu gårdagen i Svearike, men här fyller du fortfarande år lilla vän!! GRATTIS!!!
Hoppas att du i alla fall hade en toppen, underbar, beste dag, fylld med fina ord och presenter! Saknar dig enormt gosan, puss!
Love from me to you ♥

Tråksöndag

2010-09-26 22:17:24
Har haft en väldigt lång och tråkig söndag. Det har inte hänt ett piss, men det gör faktiskt inte så mycket eftersom gårdagen var full med aktiviteter. Idag var det meningen att vi skulle på picknick, men som blev inställd eftersom det var stor risk för att det skulle bli regn.. Dock har det inte börjat regna än, men det är väl påväg.
Nu har vädret ändrat sig helt och hållet. Den här veckan kommer man verkligen känna hur mycket kallare det håller på att bli. Tex, igår var det 35 grader här och enligt yr.no så kommer temperaturen gå ner på 20 strecket under den här veckan. Huuaa.. eftersom jag är van vid värmen nu så är 20 grader inte det varmaste, speciellt inte om skolan försätter med AC..
Nä, nu ska jag ta tag i plugget. Puss

En krykdag, med massor av mat och lite museibesök.

2010-09-26 05:13:36
En låååång dag med en massor av aktiviteter.
Började med två timmars besök i kyrkan, först var det typ "kyrkskola" för den olika åldersgrupper. Pratade faktiskt om ganska vettiga saker som man kan använda i vardagen... fast utan guds hjälp.. ehm ah.
Åkte och åt lite lunch på en sallads buffé bar, åh jag älskar bufféerna här! MMm
Mätt och trött åkte vi inte till Raleigh för ett besök på North Carolina national museum, tror jag. Alltså det var liksom uppstoppade djur, levande djur, växter, dinosaurier. Det var även en föreställning, bio, som svarta hål, men det jag vill komma fram till är att på filmen så pratade dom om rymdraketer vilket ledde till att Mark frågade mig och Jo i fall vi skulle vara intresserad över att åka ner till Florida och vittna en uppskjutning. Ja menar, hööh JA varför inte! Tyckte det vore ganska tufft!
Efter det, var det ännu mer kyrka....
Vi hade inget annat val än att följa med Mary och Mark som vill vara med på en föreläsning typ. Trååååkigt.
Aja, det blev en filmkväll här hemma och i morgon så måste jag ta tag i läxorna... Ska tok regna också så vi får väl se om det bli nå picknick..

Grattis Världens bästa mamma!!

2010-09-25 13:47:40
Idag är det din dag, och jag önskar dig ALLT fint i världen! Hoppas du får en toppen dag med en massa uppmärksamhet och gratulationer, för som sagt, det är DIN dag och allt handlar bara om DIG!
Saknar dig mamma Gunnel så oerhört mycket och önskade jag kunde vara där och fira dig! Massor av Pussar och kramar från dotter, Älskar dig ♥

Tryck till t-shirt!

2010-09-24 23:49:02
Detta är två tryck som ska finnas med på en t-shirt som vi ett litet gäng utbytesstudenter, tillsammans med våran kontaktperson har fixat. Första bilden är framsidan och på baksidan står namn och länder.
Kommer inte ihåg riktigt vilken färg jag valde att ha på min tröja, antingen grön eller orange. I alla fall, det är ju kul att vi göra något sånt här ihop, ett minne sen när man åker hem!
Vi har bland annat en picknick träff på söndag, så jag kanske får min tröja då.
Kan ni gissa vilka ögon som är mina?

Happy birthday to you!

2010-09-24 21:31:30
Grattis grattis grattis, till min älskade faster Eva!
Önskade jag kunde vara hemma nu och fira alla i familjen som fyller år nu i dom kommande veckorna. Hoppas du har haft en jätte bra dag. Massor av pussar !! ♥

Pics from today at lunch

2010-09-24 01:47:28
Tänkte ta kort i morgon på den dagliga lunchen som jag äter, mja VARJE dag.
På bilderna har ni i alla fall, ehm ah, mig själv, Jo, Kelsey, Jessika och Jasmine.

SUCK...

2010-09-23 23:27:14
....

Torsdag, Volleyball game och ett hus

2010-09-23 22:01:20
Vet inte om jag lagt upp någon riktig bild på huset än, men om jag nu har gjort så kommer det två till här. heh.
Woooaw, vad varmt det är ute. Fan äckligt att sitta i en buss hem också, svettigt..
I alla fall, så känner jag mig jätte tråkig som inte uppdaterar här oftare, men english class tar verkligen all energi ur en.. läxor varje dag, och inte dom lättaste heller. Dom är väl framför allt tråkiga, det är nog det största problemet..
Igår tog jag faktiskt en ledig stund från the great gatsby och åkte till Northerngate för att köpa lite saker, förlåt mamma för att det inte kommer fram i tid, men jag lovar det kommer. Puss.
Köpte även en klänning till kyrkan, kände att det behövdes eftersom jag och Jo är dom enda som inte är uppklädda i krykan, och nu snackar vi klänningar, högklackat och kostym. Så jag köpte mig en enkel, diskret klänning på rean, kanon!
Nu ska jag leta reda på Mary eller Mark, annars blir det ingen Volleyball game tonight. Läxa också...
Har fått reda på att Home coming dance temat är Las Vegas, Casino. Trevligt!!
Ha det bäst, puss och kram !

Sjukling med smeknamn

2010-09-21 11:07:06
Idag är jag jätte förkyld, men tyvärr hindrar det inte mig att gå till skolan. Eller ja, egentligen vill jag ligga kvar i sängen men att missa en dag på Northern är som att vara borta en hel vecka. I alla fall när det kommer till English Class.

Nu har jag kommit till det stadiet där fler vet vem jag är än vad jag vet vilka dom är(okej det där lät fel..?).
Så för dom flesta, dom som inte pratat med mig, går jag vid namnet "The Swedish Girl". Annars är det mitt vanliga namn men med flera olika uttal, A-wisie (eller något..). Det står ganska stilla här nu med smeknamn, men om jag kommer på nå fler så skriver jag upp dom här.

Aja, klockan är här nu 5.05 typ så det är dags att börja göra sig i ordning, åka mys, gul, skolbuss klockan 6, usch...
Tummen upp att dagen startar med film på Theater Class, Sherlock Holmes. Yeppyepp!
Puss Å Hej!

Sunday night

2010-09-20 03:14:19
Sitter här just nu och gör ingenting, även fast jag borde göra den sista läxan till i morgon, och tråkigt nog så ska jag så småningom göra den..
Har suttit med det här papperet ett tag nu, vilket ska föreställa en inbjudan till en fest. The Great Gatsby innehåller mycket fester så vi skulle göra något liknande..
Nu är den här dock spegelvänd och det ser ut som om jag har skrivit på nå marsspråk eller nåt, men frågan är, skulle ni bli glad över att få den här inbjudan. Glöm inte bort att ni lever på 1920 talet och jag har vikt ihop den fint också med ett band runt.
Whaaat evaaah.. Hoppas bara att jag får ihop dom där poängerna!

Har det lite jobbigt med vissa saker här borta, men som en klok person sa så får jag göra det bästa av det hela.
Nej, jag är inte på humör idag, bajs & Gonatt..

Sleepover!

2010-09-19 01:08:22
Resten av "familjen" här ska ha biokväll, men jag var inte så sugen på att lägga pengar på det just nu så jag drar mig bort till Heather's place och sover över där. Ska även följa med henne till kyrkan imorgon, lär nog bli lite annorlunda jämfört med den kyrkan jag går i.
Imorgon blir det även alldeles för mycket plugg, men det måste göras eftersom det här kan påverka mina betyg jätte mycket!
Ha det gött, så hörs vi! Puss

Home Game! Go Knights!

2010-09-18 04:07:41
Kom precis hem från the football game. Det var väldigt tight genom hela spelet, vi var i ledning ett tag men tyvärr så tog the Cougers hem seger med några ynka poäng..
I alla fall. Träffade på Heather där som också presenterade oss för alla sina vänner, som btw var hur gulliga som helst! Vissa av dom har second lunch, vilket jag har, så ja det är kul med lite nytt folk, personer som jag faktiskt tror jag kommer komma överens väldigt bra med!

Yepp.. Så på måndag är det volleyball game vi ska gå på. Båda Heather och Kelsey spelar så det ska bli jätte kul, eftersom det var en av dom sakerna jag hade velat deltagit i.

Onsdag, Theater I

2010-09-16 02:09:35
Bild från Theater I class. Mrs Rebich längst fram och nästan hela klassen upp på scenen, övar inför mini uppträdandet imorgon och på fredag. Min partner var inte där idag så jag satt och plugga på engelska läxan.
På den här bilden är vi inne i the Auditorium, ungefär som en aula. Vi brukar vara där inne ganska ofta nu förtiden, i början hängde vi mest inne i klassrummet, som även det har en mini scen. Kan säga att det är svinkallt där inne, jag tycker det annars är kallt i klassrummerna, men där inne är det hemskt, ussch!
Ska bli roligt att jobba backstage här sen. Vi fick en rund tur förra veckan och det finns så galet mycket bakom scenen. Två olika rum för kostymer och makeup, ett stort rum där man bygger och målar alla saker etc.
Om två veckor ska vi också få åka och kolla på ett uppträdande, och kommer att ägna hela dagen till att titta på teatern och få lite undervisning av skådespelarna. Så det blir en liten trevlig trip mitt i allt!

Nu ska jag fortsätta och läsa The Great Gatsby, som alla andra dagar ett litet test om det kapitlet vi läst. English III blir allt roligare och roligare även om uppgifterna är dryga så är det stämningen i klassen som gör det hela!

Ursäkta för ett spontant och tråkigt inlägg, men jag hade inget annat att skriva om så det fick bli lite skol fakta...

Study music

2010-09-15 00:59:14
Sitter just nu med min Photography homework, och ska snart börja med English.
Passar så fint med härlig musik när man sitter och gör allt detta tråkiga.

Höst?

2010-09-14 21:50:09
Förlåt för min oaktiva måndag igår, men nästan all tid till att plugga..
Även idag blir det mycket plugg. Vill bara säga att läxorna man får är inte alls svåra, saken är den att det är så himla mycket. Vilket gör mig otroligt stressad..
Jag vet inte om jag håller på att bli sjuk eller om det bara är för stressen, men jag har en otrolig huvudvärk (haft hela dagen, och här är det inte bara att gå hem när man känner sig lite trött), men även halsen krånglar..
Ska nog ta någon frukt så blir jag nog frisk igen, heh.

Inget speciellt händer just nu här. Men man börjar se att det håller på att bli höst, även om det fortfarande är runt 30 strecket. Jag har träffat ännu fler nya människor i skolan, genom dom kompisar jag hade från början. Så på fredag ska vi samlas och åka till the football game tillsammans. Det är på hemmaplan, vilket betyder en fy jävla bra stämning!

Aja, det fick bli en kort uppdatering från mig idag. Hoppas ni har det bäst där hemma, saknar er!

Söndag

2010-09-12 17:03:11
Söndag. Vilket betyder, tvätt, plugg och städ.
Lite där i mellan ska jag roa mig med bla. Walmart, ja Walmart är min bästa vän. Jag behöver lite grejs för veckan, maat, ny mascara bla bla bla.
Jag har börjat dricka kaffe igen, även om största procenten av det hela består av nå chocklad/caramel grejs. Kanske just därför jag dricker det, he.he.he.
Igår åt vi ute på en mexicansk restaurang igen. Sååå gott, kan äta hur mycket salsa som helst, men OJ vad det sätter igång magen...
Ett stort plus är att även om man inte har druckit upp sin cola (eller vad man nu tar) så kommer dom ut med ett fullt nytt glass.
Imorgon ska vi nog tillbaka till hundgården och kolla på en annan hund, det är typ det enda Mary håller på att planerar just nu. Kul kul med ännu mer sällskap!
Puss puss! Saknar er !!!

Good Morning.. eller?

2010-09-12 01:37:17
Nyvaken jenta
Spelade in den här videon i morse, men som vanligt så krånglade Youtube..
Så ja, idag var det kyrkan och det var nästan chockerade hur extrema dom är. Idag så hade tydligen pastorn kommit tillbaka efter tre månader, och det var tydligen något att fira. Nämen, först skulle pastorn döpa eller hjälpa två ungdomar att "ge bort sin kärlek till jesus" genom att stå i en mini pool framför församlingen och doppa sig ner under vattnet. Sen så var det allvarligt snacka om någon text ur bibeln, som skulle förklara varför vi ska älska gud bla bla bla.. tydligen var det så mäktigt att nästan alla börja gråta.. Jag satt där i 1 1/2 timme, chockerad av det jag hörde och såg, men framför allt uttråkad..

HAHAH, jag ville nästan gå upp och berätta för församlingen hur dumt det hela är när pastorn berättade. ".. Ni kanske funderar över hur jag kan veta att detta är sanningen. Men vet ni vad, det är för att de t står i boken. Jag lyssnar inte på folk som pratar om gud, eftersom gud är så olika för oss. Jag tror på det som står i boken".
Aja, dom får ha sitt eget race, men lite väl extrema är dem väl? eller?
Det är tur att vi är olika !

Svar på frågestunden del 2

2010-09-11 04:28:34

1. Är det amerikanska godiset gott?

Har inte hunnit testa så mycket, men som ni kanske redan vet så är Reese's en favorit! Kan skriva om lite fler sorter när jag väl har provat på.

 

2. Finns det typ svensk ost? hushållsost etc?

Inte vad jag vet, eller det är väl såklart att det finns någonstans men jag tror knappast att det är något man hittar runt hörnet.

 

3. Hej!

Jag ska till USA nästa år och ska på intervjun på torsdag!! Var de som någon test under själva intervjun? Dem sa att man skulle prata engelska under en liten del av intervjun, gjorde du också det?

Förlåt att jag inte hann svara på den här frågan innan torsdags, hoppas allt gick bra iaf!

Svaret är Ja, det ingår att man ska prata eng under en liten del av intervjun. Inget man behöver vara orolig för!

 

4. Har det varit enkelt att komma in i amerikanarnas levnadssätt?

Ja, det tycker jag väl. Även om det var mycket nytt som kom samtidigt så hanterade jag det bra faktiskt. Dem största skillnaderna är nog maten och kyrkan. Här hemma äter vi bara vegetariskt eftersom Hostgrandpa är veggie. Men jag har börja vänja mig vid allt nu.

 

5. Tränar du mycket? och äter ni mycket onyttigt där du bor?

För tillfället tränar jag ingeting, vilket känns förjävligt faktiskt.. Ska nog börja springa lite i området eller någonting, hahah annars finns det ju alltid Wii Fit här hemma! Och som sagt vi äter bara vegetariskt, nyttig mat här, dock blir det en himla mycket fett mat när vi går ut och i skolan...

 

6. Vart i USA är du?

Bahama, North Carolina.

 

7. Vad fick dig att åka till USA?

Jag har alltid velat åka till USA på ett eller annat sätt, semester, ja på något sätt i alla fall. Och eftersom framför allt min pappa inte ville åka till USA så bestämde jag för att ta tag i det hela på egen hand! Jag har haft den här drömmen sen sjätte klass, så det var knappast något som mina föräldrar svara ja direkt på. Sen tror jag att varje unge som inte bor i USA har någon gång tänkt på hur det skulle ha varit att bo här, jag har i alla fall tänkt mycket på det!

 

8. Tänkte du på att välja något annat land?

Nepp, det har alltid varit USA.

 

9. Hur är killarna i USA? Är svenska killar snyggare?

Well, på min skola så är det ganska olika hur killarna är. Först har vi dem som verkligen går på direkt och säger precis vad dem tycker och tänker om en, sen är det dom som verkligen jobbar sig fram för att få tjejens uppmärksamhet (ett ex. är den där läskiga killen från Drafting class... ) och till sist är det dom killarna som stirrar jätte mycket men inte säger ett skit.

Om man jämför med killarna på min skola och svenska killar, så fördrar jag svennepojkarna!

 

10. Vad har varit roligaste än så länge?

Jag måste börja med att säga att jag verkligen hade 3 underbara dagar i New York, så det står självklart högt upp på listan! Baseball matchen, Duke Football game, annars är det små saker som att kolla på hur folk helt plötsligt börjar att dansa i matsalen.

 

11. De 3 konstigaste frågorna du fått om Sverige?

KONSTIGT nog så har jag inte fått så många konstiga frågor, men dom få jag fått är i alla fall:

" Pratar ni svenska i Sverige? "

" Äter ni sniglar i Sverige? "

" Har ni snabbmat restauranger , som Mc Donalds, Burger King? "

" Har ni pizza i Sverige? "

 

Mer än så var det nog inte, kanske kommer fler under året!

 

12. Har du shoppat något än? I så fall kan du visa?

Jag var iväg i måndags och hittade lite saker, kan nog visa allt lite senare (haha jag är för lat just nu för att ta kort.. )

 

13. Är det billigare i USA?

Japp japp, det blir ungefär som om du har 30% rabatt på allt.

Tex, dom sakerna jag köpta i måndags var till och med på rea, 50%. Så jag fick ett linne, kofta och shorts för ca 20 dollar vilket är typ 145 kr. Great deal!

 

14. Raggar killarna i USA mycket?

Du kanske hittar svaret fråga 9.

På min skola dock så är det många killar som inte raggar direkt på, utan går oftast till tjejkompisen till tjejen man är intresserad av och berättar allt genom den vägen. Men sen finns det dom som verkligen är läskigt framåt...

 

15. Har du några tips på saker man BÖR packa med sig när man åker?

Jag som tjej är jätte nöjd över att ha packat ner svenska tamponger!

Annars är det väl ganska så självklara saker, jag har inga speciella saker som jag tyckte var viktigast. Eller ja, dator, kameran, svenskt godis och något personligt som gör att du känner dig hemma vart du än är!

Bättre tips är så har jag tyvärr inte.


Wal*mart här ute på landet.

2010-09-10 00:22:28
Tänkte berätta lite om den Walmart vi var på i går.
Vanligtvis brukar vi åka in mot staden och leta reda på en Walmart där, men igår åkte vi åt det andra hållet vilket leder oss ännu längre ut på vischan.
I stort sätt vill jag beskriva Walmart till liknelse av ICA Maxi, jag tycker det ser ungefär likadant ut.

I alla fall, det är en stor skillnad när man kommer några km ut till det lite mer vilda.
Folket jag mötte på inne i affären luktade ganska mycket illa, gick lite konstigt med ett släppande ben, ögon som gick åt varsitt håll, någon tand borta och självklart hängselbyxorna.
Även att ungdomarna hänger med sina trimmade och pimpade bilar, så Bror Johan, du klassas som en riktigt bonde son här borta...

Reese's!!

2010-09-10 00:01:33
MMMMM!!
Fyfan vad tjockt, men fyfan vad gott!!!

Svar på frågestunden del 1

2010-09-08 21:45:19
Tips från Mamma:


1. Kanske lite mandom fråga men…hur har du det där borta? Asså, längtar du mycket hem? Är det värt att åka?

Jag har det hittills jätte bra här, även om det nu har gått 3 veckor så är det fortfarande så himla mycket nytt att ta in.

Och nej, jag har inte en så länge fått något hemlängtan. Visst tänker man ofta på alla där hemma, men jag har inte haft något problem med det ännu. Jag tror det beror mycket på att jag pratar med min familj väldigt ofta över Skype, vilket org. inte rekommenderar eftersom det kan leda till ännu mer hemlängtan, men det har varit helt tvärt om för mig.

Ja verkligen, jag har inte då ångrat en endaste sekund att jag åkte hit.

 

2.  När fick du din placering?

Jag fick min riktiga placering den 12 Juli, men innan det fick jag ett förslag i Maj att bo hos ett gaypar i Tennessee.

 

3. Får du gå på fester?

Jag vet faktiskt inte, eftersom vi har inte diskuterat om det. Så länge jag sköter mig och håller mig till reglerna så ska det väl vara lugnt.

 

4. Hur länge får du vara ute på kvällen?

Det är det att jag bor ute på landet, i ett område där tomterna är enorma och ligger inte så tät intill. Med andra ord finns det inte så jätte mycket att göra här ute på kvällarna, så vi har inte hunnit diskuterat om det än. Men jag antar att det ämnet kommer upp om jag ska följa med någon kompis ut eller så..

 

5. Varför ville du inte gå på bio med dem där killarna?

Det är en kille vi snackar om, och med kort svar så är verkligen inte intresserad av att gå på bio med honom. Först och främst han är allt för "på" om ni fattar vad jag menar. Han kallar mig baby och som idag smekte mig längst ryggen och handen under lektionstid. NEJ, absolut inte. Jag har fan bara varit här i 3 veckor, jag känner inte ens kille KILLEN vet inte ens hans namn,...

6. Hur blir det med skolan när du kommer tillbaka? tex om du skulle börjat tvåan men åkte i väg istället, kommer du få gå tvåan med dem som är ett år mindre då? Är det värt det?
Jag skulle ha börjat tvåan den här hösten, så det stämmer det du säger. Jag kommer att gå om med dem som är ett år yngre, vilket jag inte anser som något problem!

7. Vilken organisation åker du med?
Explorius.

8. Hur var din första dag?
Absolut inte som jag hade tänkte mig, och med det så menar jag nervositet som inte ens existerade!!
Nej, jag fattar inte heller. Jag var inte ett dug nervös, och jag ska nog tacka öppet hus för det, annars hade jag aldrig hittat klasserna. Dagen var faktiskt jätte bra, jag hittade många att prata med och lunchade med dom tjejer jag äter med än idag. Hade verkligen en bra start!

9. Hur blev du bemött? Tex i skolan?
Jag tror nog frågan ovanför svara på det mesta, men det var en sak som jag inte var bered på faktiskt. Ingen trodde jag var utbytesstudent, eftersom jag tydligen pratade engelska så himla bra, utan den minsta brytning. (?) Så i början drogs alla lärare och somliga studenter till Jo, eftersom hon har så grov fransk brytning. Men när jag väl berättade att jag var utbytesstudent från Sverige, så spreds det vidare mellan klasserna.

10. Trivs du bra hos din värdfamilj? Kommer du bra överens med den andra utbytesstudenten?
Ja en så länge trivs jag jätte bra! Jag och Jo kommer väl överens med det mesta, men ibland precis som syskon i vanliga fall så blir jag ganska trött på henne av några anledningar..

11. Har du märkt något du tycker är sämre i USA jämfört med Svergie?
Skolan här har både dåliga och bra sidor. Jag hatar att man MÅSTE stanna kvar i klassrummet till klockan har ringt, maten kostar pengar, och det är oftast samma man kan välja på varje dag. I vissa klassrum går de nästan inte att vara i pågrund av kylan. Men jag gillar ändå skolan är i USA eftersom lärarna är så himla trevliga och skämtar om allt (i alla fall mina)
Tex min Drafting lärare skämtar om att hon ska slå någon om man är olydig, ibland tar hon till och med fram en golfklubba. Haha. Sen om man varit duktig och utfört en uppgift bra så får man godis av henne. Nog snackat om Mrs Mayers. Men annars är det nog hur Amerikanarna kör här, det är en himla skillnad på hur vi kör i Sverige.

12. Har det varit lätt att få vänner?
Jag kan inte påstå att jag har fått riktiga vänner än, men jag har en hel del jätte trevliga människor i varje klass som jag umgås med. Dock så säger vissa, när dom frågar vilka jag har börjat umgåtts med på skolan, att "åh, jaha alltså sitter du vid samma bord som dom elaka.." Men alla är verkligen jätte snälla mot mig, så hittills vet jag inte vilka jag kan lita på..
Har inte tid att svara på fler frågor nu, men jag gör det så fort jag kan!

Babblar på om lite av det som hänt!

2010-09-08 02:21:24
Klockan är alltså inte 16.45 här nu utan, 20.22.
Blev lite sent nu, så jag svarar på era frågor från frågestunden i morgon! Om det är något mer ni undrar så passa på att skriva frågor!! Puss

Coming up next!

2010-09-08 00:31:14
Har precis redigerat klart ett videoinlägg, så håller på att ladda upp den för fullt nu. Vet inte hur länge det kommer att dröja, men den kommer upp!
Om ni inte är så mycket för att läsa, så kan ni prenumerera på min channel på Youtube, eftersom det är där jag kommer ladda upp alla videor!
-My Youtube channel-

Btw, this is me today!

2010-09-06 05:14:52
Hängde med Christopher's denna ikväll, otroligt trevliga människor!
Ska dit igen i morgon biti för en ridtur, mysmys med lite shopping där efter också!

Frågestund!

2010-09-05 18:20:25
Japp, japp, vi kör igång igen! Har lite tid över så fråga vad du vill! Behöver inte vara något om mitt utbytessår om det är så att du funderar över något annat. Ska vara så öppen jag kan med alla frågor!

Yesterday

2010-09-05 18:07:58
Stannade förbi en stund vid en hund/katt gård efter kyrkbesöket. Så himla många olika raser och helt fanatiskt söta valpar! Mary fastnade vid en hund så vi bestämde för att hämta Ford och Sadie och kolla om dem skulle passa ihop, vilket dem tyvärr inte gjorde. Så nej, det blev inget spontan köp av hund den här gång.
Det var hemskt att se en ägare som kom in och bara lämnade sin hund, den fattade ingenting när matten gick iväg och den själv blev inskickad i rummet med burarna...Ytligare en Football game stod för kvälls aktivitet! Denna gången var det DUKE University som spelade, sjukt mycket folk, galen stämning med fulla studenter, cheerleaders, fyrverkeri och musik!
Mumsade på en Funnel Cake, kanske det godaste jag ätit på väldigt länge!!
Kan säga redan nu att detta är något jag vill göra igen! Både Baseball och Football!

Om drygt 2 timmar så bär det av till Southpointe Mall, får se om man hittar något!
Ikväll blir det i alla fall ridning, känner att jag behöver det efter att lagt på mig 3 kg!
- Ser ni headern nu? Ställde in lite saker, men vet inte om det blev någon förändring!?

GO NORTHERN!!

2010-09-04 12:58:10
Jag, Kelsey och Jessika i bakgrunden
Igår var det alltså football game!
Hade både trevligt sällskap och en bra match att kolla på. Dock förlorade våran skola med några fjuttiga poäng, dem hade en riktigt bra chans att ta hem det och då var det verkligen världens stämning på läktaren. Man skrek, klappade händerna och busvisslade. Vi försökte även få igång en våg, men tydligen var det bara våran sida av läktaren som var super taggade!  Skolan hade även sitt band där och sina cheerleaders, som dock inte var så speciella att kolla på efter som dem bara gjorde ramsor och dansade runt Ville ha lite mer lyft och allt det där, vi får väl se vad säsongen bjuder på.
Angående cheerleadingen, så var det försent att gå med nu eftersom dem hade sina tryouts förra året, men en tjej i min eng och photo klass skulle höra med coachen ifall dem har någon tryout för basket säsongen, så ja vi får se!

Google Chrome

2010-09-03 12:30:26
Ett tips:
Med Google Chrome så har du möjligheterna att se mer saker. Innan jag köpte min mac dator så hade jag en vanlig pc - vista, genom att jag sen installerade Google Chrome, som för övrig är helt gratis, så hade som sagt möjligheterna att se saker som annars andra webbläsare bara tillät.
Vad jag vet så behövde i alla fall inte jag använda Chrome för att det skulle fungera, utan genom att bara ha det installerat och sen använda Explorer, Firefox, Safari precis som vanligt. (Jag har säkert helt fel nu, men det hjälpte mig i alla fall)
Här är en direktlänk där du kan ladda ner Google Chrome.

Baseball night!

2010-09-03 12:09:47
Baseball käk!
Hahaaa, trött bild, gratis keps och konstiga is drink som absolut inte var värd 4 DOLLAR. detta pris för en massa is (nej färgerna är inte smaksatta vilket jag trodde...) och någon cola drink sak på botten..
Under spelets gång så hade dem hur många "mellanakter" som helst!! Massvis med små spel som publiken fick vara med och tävla i, dem sköt ut t-shirts ur en stor hotdog och det spelades en himla mycket musik, dem flesta ställde sig upp och dansade så fort något kom ut i högtalarna.

Ps. 17 dagar i USA och jag har lagt på mig 3 kg, hur fan kommer jag se ut om tio månader... ?

Baseball

2010-09-02 22:52:24
Ska alldeles strax iväg och kolla på min första Baseball match/game (?).
Får se om det är så tråkigt som Mark säger, det är ju åtminstone en upplevelse!
Kameran hänger givetvis med!

.. hur fixar vi detta?

2010-09-02 01:18:10
Tack för alla svar angående headern, jag har en mac dator, vilket betyder att jag har safari som webbläsare. Har det något att göra med det, eller är jag helt ute och cyklar? Är bara lite nyfiken över hur jag ska försöka fixa detta..
Måste jag göra om hela designen, är det något fel med den, eller är det bara så att vissa av er inte kan se den?
GUUD att detta skulle bli så krångligt, har verkligen inte tid att hålla på att göra om headern.
Har så mycket in planerat att jag måste till och med välja antingen eller på vissa saker...

Imorgon får vi i alla fall lite sovmorgon, till kl 06.00 yeeyy!
Det jag ville egentligen få fram var att imorgon runt 19.00 ska vi på våran första Baseball match!!
Man kan köpa något paket där det ingår en massa, vi valde ett där inträdet ingår och så mycket mat man vill ha!!!
Ska bli intressant, även om Mark påstår att det är den långtråkigaste sporten som existerar. Varför det är så mycket folk där är oftast för umgänget och inte spelat. Ja, vi får väl se!

Fredag kunde jag antingen välja mellan att testa på den nya hästen jag ska rida uppe på ridbanan, eller följa med tjejerna från skolan på en riktigt high school match, football! Men jag är ganska övertygad om att jag går på matchen, ska ändå rida igen på söndag.

Lördag så är det kyrkan igen på morgon, ehm ah kul....
Sen skulle vi iväg och shoppa lite, tror jag.. På kvällen är det en till, lite större football match på Duke University, blir dessutom en matfestival/parad innan matchen drar igång.

Nästa helg bestämde vi oss för att åka iväg och på riktigt shoppa på SouthPoint, helst vill jag till Crabtree, men det brydde inte ni ett piss om, höh.
Nu är det dags för homework, liksom alla andra kvällar...
Ska läsa svensk poesi i Theater class imorgon!
Ha det bäst så hörs vi! Puss och Kram!

Header?!

2010-09-01 01:38:48
- Det är precis det jag har!
Såhär ser den ut:

Förstår inte varför den bara syns för vissa..
Någon som är expert på det här kan gärna ge några goda råd!
I alla fall, ni som inte ser min HEADER, raise your hands!

Tuesday 8/31/10

2010-09-01 01:35:05
Dessa är några av dem tjejer vi har börjat umgås med, Pascale längst till vänster (går i samma Theater class), Molly från Honors English, Kelsey en tjej som vi lärde känna genom dem andra tjejerna och Jo längst till höger.
Glada, jätte trevliga tjejer med sjuk humor. Kelsey är den som är mest nyfiken, förmodligen den livligaste också. Frågar oss om allting, haha.

Som jag sa igår så blir det allt lättare för varje dag som går, att komma in i samtalen och i grupperna.
Idag i Darfting class så frågade 2 killar om dem fick vässa min penna, där dem såg att udden höll på att ta slut.. Liksom whaaaat?! Tack, man jag kan gå 20 meter själv, det är inte så svårt. Fast det var ju snällt att dem frågade hööhh..
En av dessa två killar frågade dessutom om jag gillade gå på bio, vilket jag gör. Så det slutade med att han frågade om han kunde hämta upp mig någon gång för en biokväll.. vilket inte kommer att hända..

Har btw hittat en ny häst som jag ska börja rida. Ni behöver inte vara oroliga att något liknande, med den förra hästen, ska hända igen. Dessa människor äger 7 hästar, mamman tävlar i dressyr och alla barnen rider, och det är pappans häst som jag ska börja träna eftersom den bara har motionerats innan.
Kanske några av dem trevligast personer jag mött. Verkligen! Dem har till och med en egen golfbil som dem har för att transportera sig över gården...

Har så himla mycket planerat just nu, galet att jag ens hinner med allt..
Filmade i morse på bussen, lite utav samhället runt omring (från bussen) så ska redigera allt när jag har tid, så får ni se hur det ser ut här omkring. Dock inte från det område där jag bor utan tomter lite längre bort. AJA..
Ska duscha nu, och sen göra homework.. PUSS

RSS 2.0