Anna Westergren -

Café Cappuccino - dag 5

2008-11-28 17:54:59
Sista och längsta dagen är äntligen slut!
Jag slutade 5 och är väldigt trött nu. Lunchruchen var som värst idag, så jag fick ta en sen lunch vilket min mage inte alls tyckte om eftersom jag hoppat över frukosten. Men allt var de värt! För det var faktist jätte kul, och som belöning fick jag 100 kr! Jag vart jätte överaskad och glad eftersom jag inte hade förväntat mig något. Sedan bad de mig att skriva upp mitt nr i fall de behövde en hjälpande hand. Kul kul!
Det här har klart varit den bästa praktikplatsen jag varit på! Visst ibland vart det lite tråkigt, men det berode på min förskyldning eller att allt bara stod stilla i cafét. Men jag ger praoen 10/10 poäng! *tummen upp*

Kvällen ser ut just nu ganska lugn, bara koppla av, men det kan ju hända att någon hör av sig och vill hitta på något..
Snart är det mat, och medans ska jag väl ladda hem någon bra film som jag kan kolla på ikväll.
Vi ses! Puss

Vasaskolan

2008-11-27 22:57:36
Tiden mellan 18.30 - typ 20.30 idag har jag tillbringat mig på Vasaskolan, som förövrigt kommer bli min framtida gymnasieskola. Jo jag har nog bestämt mig, eller jag väger mellan sam-sam eller sam-kultur. Förlåt mig för detta men jag är ganska tagg på det som kommer (även om jag är skoltrött), i alla fall det var intressant att lyssna på de som går där. Men de säger väl bara posetiva saker, skulle vara helt onödigt att lägga till det negativa om man vill ha in fler elever!?
I vilket fall tror jag att jag har bestämt mig!

Imorgon är det sista dagen på Café Cappucino. Ska försöka sova lite nu så jag håller mig vaken där.
godnatt

Café Cappuccino - dag 4

2008-11-27 15:20:06

Min dag blev inte så lång idag. 10.00 - 12.00
Halsflussen från förra veckan bryter ut lite då och då, och idag vid lunch fick jag extremt ont i huvudet och det brände i halsen. Så jag bestämde mig att åka hem och vila upp mig tills ikväll. Plus att miljön jag befinner mig i är väldigt stressigt, och förskyldning och stress är ju knappast någon bra kombination. Så jag får som sakt vila upp mig så jag kan ta igen i morgon, sista dagen! Lite tråkigt att det bara är en gad kvar, just nu när jag har smällt in bland sysslorna och personalen.

Ikväll blir det av till Vasaskolan för öppethus. Så får jag se om jag hittar något intressant!
Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag har nyss kollat på tv ( råkade somna i soffan ) , och det blir väl något sånt liknande tills jag ska åka. hugs


Café Cappuccino - dag 3

2008-11-26 17:35:46

Denna dagens sysslor var ganska lika gårdagens, så det finns inget speciellt nytt att berätta.
Jo jag fick sluta liiite tidigare!

Det känns i hela kroppen att jag verkligen inte är van vid att arbeta så mycket som jag gör. Det var en lung förmiddag , men efter lunch strömmade det in folk.
Man blir verkligen trött, jag fattar inte hur jag orkar att åka iväg till stallet nu och arbeta mera med ett stor djur under mig?!
Fast jag ser det inte som att arbeta, utan bara kul.

Men det är ju oroligt hur mycket snö det kom på en gång! Snö,snö,snö!
Och om bara några dagar försviner det. Helt onödigt! Klafsigt och Slafsigt. Så vill vi ju inte ha det första advent..
Nä nu ska jag piggna till och dra på mig ridkläderna. Vi ses! hugs


Café Cappuccino - dag 2

2008-11-25 22:26:04
Denna dag var toppen!
Det var som sakt lönedag idag, och folk strömmade på som bara den. Det var ett lagomt stressig miljö, alltså inget står stilla, man har alltid något att göra! Men tur som var fick jag tur med en te-paus.
Som jag sa igår höll jag mig mest vid disken, men idag var det en mix av allting. Servering, kaffemarskinen, disken m.m. Tyvärr kommer jag inte få stå i kassan, då det är 18-årsgräns... Men jag deppar inte för det!

I sinom tid var ordet, och det vart idag. Precis som jag sa igår så ville jag gärna sköta kaffemarskinen, och idag hade jag en tid framför den. Glad, glad, glad, är jag eftersom det var de jag mest sett fram emot, och allt gick jätte bra!

Bara efter 2 dagar känns det som om jag varit där i flera veckor. Till en börjar kändes det som om de här 5 dagarna skulle bli dötråkiga. Men detta har varit min bästa praktik, där har jag lärt mig mest!

Nu ska jag förbereda mig för sängen, klockan 8 galer tuppen!
take care

Tisdags morgon

2008-11-25 09:11:20
Om en halvtimme drygt tar jag bussen in till stan för att jobba lite.
Idag känns min hälsa mycket bättre. Jag är lite trött, men halsen fungerar precis som den ska!
Efter bara 3-4 dagar ser man en förändring på min tänder. De har flyttats väldigt mycket! Tyvär gör det fortfarande ont, och jag kan inte tugga med dom främre tänderna. Så istället igår när jag åt på McDonald's så bröt jag ner min McChicken burgare i bitar. Gick bra de med!
Nu ska jag göra mig klar. Vi hörs! Ciao
                       
                  
                    
                         Jag och katten Allie, myser på morgonen.

Café Cappuccino - dag 1

2008-11-24 18:03:38
Arbetstider: Vanligtvis 10.00 - 18.00 , men slutade 16.30 idag.

Dagen början väldigt segt. Det var lite folk, ända fram till 12.30 då de flesta skulle förmodligen äta lunch. Det var ett hemskt väder i morse så jag förstår att ingen vågar sig ut. Men måndagar brukade vara lugna. I morgon är det lönedag så då kan jag nog vänta mig lite fler kunder.
Idag fick jag lära mig lite "grunder" , alltså torka borden, servera, sköta disken m.m. Tyvärr ingen kassa och skötandet med kaffe marskinerna , men det kommer nog i sinom tid. Som ni kanske vet har jag varit väldigt sjuk nu under helgen och några dagar innan den, så jag har inte piggnat till mig ännu. Har ont i huvudet och halssmärtorna kommer och går.
Jag kan i alla fall vara glad över att jag förmodligen har ett sommarjobb, om jag så vill!
Personalen var mycket trevlig, lite svårt i vissa utal men vi förstår varandra på något sätt.
Ett tag kändes det som om jag befan mig på ett ålderdomshem, ja en resturang på ett ålderdomshem. Det kom många panstionärer som behövde hjälp med brickor och att hälla upp kaffet.

Börjar samma tid i morgon, men då förväntar jag mig lite mer och nya uppgifter!
Just nu är min kropp helt utmattad precis som mitt huvud. Men för de skadar inte en fika hos Moa!
Skriver om dag 2 i morgon. Ha det bäst! hugs

En månad kvar

2008-11-24 17:12:59
Vid den här tiden om exakt en månad sitter jag nog på ett trägolv och öppnar julklappar!
Bara en månad kvar.

Uppdateringen om min första prao dag kommer om ett ögonblick.

Söndag

2008-11-23 22:36:08
Det är lite snålt med kommentarer, men äsch, jag skriver ändå!
Jag har fortfarande ont i tänderna idag. Suger tycker jag eftersom jag har prao i morgon och inte lika trevligt med spänningar just då på jobbet..
Visst det kommer bli jätte kul och skönt att få slippa skolan men jag är inte taggad för just den här veckan. Det är nog mina tänder som pratar just nu.
Pågrund av värken har min helg varit lugn, nästan för lugn, tråkig med andra ord.
Har inget mer att berätta för er just nu, men jag uppdaterar i morgon så får ni läsa om min första proa dag på Café Cappucino!

Tandställning

2008-11-22 12:51:47

Det gick både snabbt och bra. Just nu spänner det väldigt mycket i tänderna men jag har förberätt mig med Ibumetin och vatten, får se om det lindrar lite i alla fall.
Så farligt känns det inte heller, jag håller redan på att vänja mig. Mitt tal har inte blivit sämre som det oftast blir, plus att jag kan stänga munen med inte några problem. *tummen upp*
Det här blir nog inte så farligt egentligen
Det ända jag är orolig för är att nästa vecka har jag PRAO på ett cafe och om jag fortfarande är sjuk och har mycket spänningar kan jag ju inte komma.. Men halsen och febern jag haft känns mycket bättre!
Min dag framöver blir nog väldigt lugn. Det var menningen att jag skulle träffa några kompisar och ha kul, men det blir nog tyvärr inte av. Förlåt men jag vill inte smitta ner någon.
Just nu ska jag bara ta det lungt och kolla på tv tror jag.
Jag hör nog av mig lite senare.  puss


Då var det dags

2008-11-22 10:00:53
Det är lördag, och alla ni som läst tidigare i bloggen vet nog vad som kommer hända idag.
Tandställningen ska på!
Jag är ganska nerövs, mest rädd för att det ska göra så ont sen att jag kommer att ha problem att äta. Jag håller tummarna på att det blir bra!
Kameran är borta igen .. Så jag ska försöka hitta den så kanske några bilder kommer om, men bara kanske.
Detta kan bli så chockarande för mig att jag helst bara vill gömma mig under en sten. Eller så blir det helt enkelt bra!
Kl. 11.00 bär det av till tandläkaren. Det kommer väl ta drygt en timme, har ingen anning men jag tror det går snabbt!?
Usch , jag babblar på för mycket, jag är nervös med andra ord.
Aja , jag uppdaterar efter besöket. hugs

'det kommer att gå bra'

Jag är sjuk

2008-11-20 08:03:40
Det är hemskt. Jag kvävs nästan av min egen hals.
Halsflussen har slagit till, och jag försöker lista ut vem som kunnat smitta mig.
Så ganska förståligt att jag stannar hemma idag. Suck!
Vissa tycker det bara är skönt att få ligga och sova ut hela dagen , men det gör knappast jag. Jag vill ju upp och hoppa, hitta på något helt enkelt. Lev dagen som om den vore den sista. Men hur lätt är det när man får syrebrist så fort man ställer sig upp. Nä, det här suger verkligen!
Hoppas jag blir frisk till helgen i alla fall. Men om jag hört rätt så är halsfluss-baciller väldigt envisa...
take care

Onsdag

2008-11-19 17:18:41
tjenatjena. Jag håller just nu på att visa för min pappa hur bloggar fungerar. Jodå , han verkar mycket intresserad!
Jag har även visat honom några mer större bloggar som fanns på toplistan som Kenzas, Stina-Lee, ja en drös. Han klagar direkt varför inte jag tar bilder som de och lägger in dom, så jag blinkade med ögonen, spikade fast min gloria över huvudet och sa att det skulle bli mycket fler och bättre bilder om man hade en system kamera. Han är även mycket intresserad inom fotografering, så han lunkade vidare och ropade efter sig att : Ja , men då får vi väl ordna det då. Snälle far !

Jag kan berätta att mina tänder är i full gång på att flytta sig. Så lycklig man kan bli. Ont gör det, men det kan visas att detta med tandställningen kommer att gå mycket snabbare!
Snart ska jag i väg till stallet, men först lite mat. hugs

Måndag

2008-11-17 13:01:02
Allt gick bra, precis som förra veckan. Tur det!
Just nu känner jag mig lite drogad och frysen, ska nog krypa ner i soffan med katten min.
Mamma är snäll och åker iväg och köper 2 Ben&Jerry's. Kanske inte de bästa valet när man känner sig frysen, glass är ju kallt. Men vadå, det är typ det ända jag kan äta nu när jag blivit tandlös, och inte kommer det att bli bättre på Lördag när själva huvudsaken ska ske. Tandställningen. Visst jag kommer inte vara den största skönheten nu precis i typ 1 ½ år , men ojoj vad jag ska reta alla sen som givit mig äckliga kommentarer att de har sne käft. Haha känns fint!
Nej, jag är inte så dum, så frågan är; är du det?
Egentligen borde ju folk stöta alla som har tandställning, typ : Fy fan vad modig du är som ger dig i på sånt här, och fatta vad fin du kommer bli sen!
Istället för att trycka ner folk. Dom är väl avundsjuka bara för att dom är fega för att vara fula ett litet tag.
Här med ger jag ALLA som har tandställningen ett pris, för att ni inte är osäkra, utan vet vad resultatet kommer att ge!
Ett fint leende. hugs

Nummer 2

2008-11-17 11:19:08
Om en halv timme drygt så ska jag igen på besök hos tandläkarn. Japp, nr 2 av 4 tänder ska ut idag! Tråkig, tråkigt.. Men jag kan i alla fall trösta mig med att jag har haft en sån underbar kul helg! Tack!

I feel great

2008-11-10 18:01:25
Jag är så glad! Så himla glad att det gick bra och att det inte gjorde ont.  
Jag har alltid haft tandläkar - skräck just när man ska dra ut en tand. Det började med att jag i 2.an skulle ta ut en och jag var inte ett dug rädd ( är ganska van vid att gå dit *gloria* )  Men det var just efter detta besök som alltid fick med att rygga tillbaka när jag hörde ordet "tandläkare". Orsaken var att jag fått en dålig sköterska och tandläkare och gjorde det helt enkelt mycket slarvigt. 
 - För lite bedövning
 - För våldsam ..
Jag kände allt!
Men idag. Åh jag skulle villa pussa och krama dom som sköte om mig! Sköterskan som bedövade mig hade tidigare gått på en hypnotiserar - kurs. Ja typ där man lär sig att andas rätt m.m, och Lisa , min lilla tyska ängel (tandläkaren) !
Allt gick inte som jag trodde vilket var bra, eftersom alla min tankar innehöll bara tortyr och smärta.

                  
      - Bilder på min tand

Tandläkarbesök

2008-11-10 15:43:50
Jag har ett sug i magen, ett sug som kallas nervösitet. Om drygt en timme sitter jag tandläkarstolen och låter främande händer gräva i min käft. Bokstavligt talat! En tand dras ut idag. Inom någon vecka dras ytligare en ut, usch! Slår bort den tanken just nu..
Ska nog äta lite mat snart, för jag tror knappast att jag har någon aptit sen.
Jag kommer att lägga in ett inlägg efter besöket så får ni höra hur det gick , och kanske en bild på tanden!
Det skulle vara gulligt av er att tänka lite extra på mig kl. 16.30. Tack.
hugs

Lördag

2008-11-08 17:32:43
Min kväll, nä hela min helg känns just nu som att den kommer bli helt dötrist..
Det känns hemskt att inte ha något planerat. Inget att se fram emot.
Det verkar som att det blir en lördags hemmakväll , vilket jag inte haft på flera veckor. Kanske kommer det bli skönt att få slappna av? Men bara om man har dom rätta tilltuggen. Har jag de?
Sorgligt är ju också att min kamera är borta. Det verkar som att min kväll ser ut så är :
 * Leta efter en kamera. 
Det var allt. Buhu! 

Torsdags kväll på fik

2008-11-06 22:19:23
Veckan höjdpunkt, fik med flickorna! Det gör mig på toppen humör. *ler*
Men allt kan ju inte vara perfekt..
Jag vet inte hur jag har lyckats få ont i höften? På nåt eller annat sätt iaf. Hiskeligt ont gör det kan jag säga, sad face.
take care 
                                               

En lång trött dag

2008-11-05 21:46:58
Min Onsdag har varit väldigt lång. Jag har lunkat mig trött igenom den, och nu sitter jag här och nickar till var minut. Dagens höjdpunkt var nog teater min klass var och kollade på idag (hände mer saker under dan, men det är bara onödig fakta..). Det fick mig ett gott skratt, plus att de sjöng bra och utseendet fanns där med, åtminstånde på en!
Nu ska jag nog ta mig en dusch, så får jag se om jag vaknar till lite.

President valet är slut!
Barack Obama, allt jag kan säga är grattis och lycka till!
hugs

OrangeYellow

2008-11-04 23:03:57
Nu: Proppmätt efter att jag ätit mandariner. Känner mig nästan lite orange-gul pågrund av att jag ätit så många.
Mmh så goda dom är! Lite halv sura sådär.
Obama,Obama,Obama. President-valet är i fullgång. Ja, man kan ju lista ut vilken jag hejar på!
Tyvärr missar jag finalen live, men jag får förhoppningsvis se det i repris på torsdag.
Oh ja, Torsdag blir en mysig dag, med en fika på mingel&bar. Alltid trevlig att ta en riktig konversation med er flickor!
Vi ses väl? xoxo

RSS 2.0