Anna Westergren -

Bleka, skandinaviska ben i L.A.

2011-03-31 04:35:45

Uppdatering

2011-03-30 22:58:23
Vill bara klar göra en sak. Visst har jag vänner här, några få som jag kan lite på, men jag jämförde med alla fina hemma i sverige. Inget slår mina svenska vänner, det går inte ens att jämföra med personerna här och ni där hemma, eftersom ni vinner om och om igen. Och bara tanken gör mig deprimerad eftersom jag önskade att få även här vänner för livet. Självklart kommer jag att hålla kontakt, bland annat med tjejerna som jag hade lunch och klasser med förra terminen. Dom finns fortfarande kvar hos mig. Men det är inte lätt..
Sen när jag menar "att jag är fast här" är att utan bil då kommer man ingen vart, och att behöva fråga folk hela tiden känns efter ett tag väldigt dumt.

Det jag ville ha sagt var att den sista delen av min Kalifornien resa kommer upp snart! Puss

Svar på kommentarer

2011-03-30 01:35:33
Svar: Haha ja det beror helt på hur man definierar "Häftigt". Inte är det som i dom riktigt typiska High School filmerna precis, om du nu inte har sätt något riktigt ghetto HS film där dom fightas osv. Dock är inte alla amerikanska skolor så som den jag går i, Northern är ganska rejäl när det kommer till ghetto-style haha. Till och med mina vänner här tycker synd om mig att jag blev placerad här. Så svarat från mig är Nej, min skola här är inte som i filmerna.


Svar: Har inget riktigt svar på det utan hittar och blir inspirerad från olika håll. Spotify är väl den största källan, eftersom söker man på en grupp finns det många andra alternativ i samma eller helt olika musikgener och på så sätt hittar jag låtar. bland annat.


Svar: Oj oj.. det är mycket jag längtar till med Sverige. Just nu är jag i en sådan period då jag vaggas mellan hemlängtan (att åka hem, liksom vad gör jag här) och det valet att stanna eftersom det är så mycket kvar som jag ser fram emot, men allt där i mellan bryr jag mig inte så mycket om.
Om jag ska räkna upp saker jag längtar till med Sverige så kommer listan bli lååååång. Såklart familj och vänner, men FRIHETEN är en stor orsak till att faktiskt funderar på att åka hem. Här är jag helt fast..
Men vad jag kommer att sakna med denna plats är vädret, att man får mer för pengarna (dollarn är otroligt låg för tillfället), Soccer Practice med JV... tyvärr kommer jag inte på så mycket mer.. ganska tragiskt (vet inte om det är för att jag trött eller något, men just nu så är det tomt). Men jag tror att problemet är att jag kom på helt fel ställe. Både skolan och människorna här är inget jag kommer att sakna. Visst finns det visa som faktiskt visat intresse för att jag är här, men annars är det väldigt fake. Tyvärr.

Natt musik

2011-03-28 06:39:06
Many Of Horror - Biffy Clyro
Raise Your Weapon - Deadmau5
God Willin' & the Creek Don't Rise - Ray LaMontagne
In My Veins - Andrew Belle ft. Erin McCarley
Bloodbuzz Ohio - The National

Cape and Gown: Check

2011-03-27 23:07:20
Cape and Gown, köpt och klar för att hämtas ut. Dom kommer att vara i typ samma blå, om inte mörkare, som på bilden nedanför, får hämta ut allt den 14 april så det blir lite bättre bilder då. Taggad!
Söndag idag, och vädret är riktigt piss. Kallt och grått. Så himla drygt att temp. ska ändra sig nå otroligt fram och tillbaka. Förra veckan var det mellan 25-30 grader varmt, idag är det några få + grader och 0 under natten. Usch.. Så även jag känner mig ganska hängig, näst intill sjuk feeling. Har lite planer i morgon så jag blir nog hemma ikväll med någon film eller nåt. 18 dagar till 18 år - 20 dagar till Florida - 47 dagar till Prom - 75 dagar till graduation & 81 dagar till SVERIGE!

Lördag: Heldag med värdfamiljen

2011-03-26 17:54:01
Gulligt att Mrs. Myers skulle ta kort på mig och the painting den dagen jag hade soccer game = klä sig i match tröjan, fint.. haha
Dagen började precis så som alla andra lördagar börjar, Panera för frukost och kyrkan. Nu sitter jag bara hemma här och vilar, benmusklerna gör ont som vanligt så ska nog vila så pass mycket jag kan nu när jag har 3 dagars helg. Ikväll blir det i alla fall middag och bio med familjen, firar Mary's birthday. Så det blir att spendare pengar ikväll då haha .... ha en fortsatt fin lördag!

Awkward.. but still a great day!

2011-03-26 04:27:02
Tjenare kungen! Har haft en riktigt bra dag. Började dock väldigt segt, var helt slut och somnade under us history (inte för att min lärare bryr sig precis hah). Men när det var dags för soccer practice blev jag helt hyper bara sådär. Har haft ont i mina benmuskler i 4 veckor nu, så ont att jag knappt kan gå efter träningen. Så idag bestämde jag mig för att ta painkiller före practice, och fyfan vad det hjälpte. Kände knappt smärtan, kan nog bero mycket på det också, att jag var hyper (på sätt och vis) annars har jag aldrig velat gått till träningen för att det gör så ont. Anyway, laget åkte hem till Olivia efter träningen och åt pizza och fixa team t-shirts. Hade sjukt roligt! Efter det åkte jag och Emily för att möta upp några och kollade på killarnas lacross game. Sen vart det mat igen! haha, körde på en nyttig sallad(typ). och SWEET TEA, in my heart!

Anyhow, haha fick reda på något riktigt, eller ja pinsamt i alla fall, dock inget jag kan ta upp här eftersom det är precis det som är så pinsamt. Kan i alla fall säga att jag måste tänka lite på vad jag skriver här i fortsättningen hahahaha!
prutt på er mina små svenska barn, nu blir det natt för mig, kyyyrka i morgon wooohooooooo
3 Dagars helg i alla fall !!

Finally done!!

2011-03-25 01:15:29
YAYY! Halsbandet var inte ens roligt att göra haha. Ska ställa ut den imorgon på Art night på skolan, dock kan inte jag gå. Men men... KLAR är den i alla fall. Även om jag förmodligen kommer att fixa till små saker i morgon, sån är jag...

In the ghetto...

2011-03-25 00:46:46
Hahaha, är det väl enda man kan säga om Northern High School. Nämen helt seriöst, detta var något helt utifrån mina förväntningar av vad jag skulle få uppleva här. Det jag snackar om är fights at school. Visst när jag kom hit var det några små fighter hit och dit, inget som jag la märke till så mycket. Men nu på senaste tiden så har det blivit riktigt illa.

Fredags: Ett slagsmål mellan två tjejer som ledde till att stora syster och hennes vänner (ca 26 år) kom för att "hjälpa" till och fightas tillbaka. Till slut var det bråk runt om hela campus, och folk började snacka om något vapen. Så under forth period fick INGEN lämna klassrummet, inte ens för att gå på toan som låg mitt emot. Snacka om att jag hade problem där haha.

Igår: Fight mellan två killar (tror jag att det var), någon som blev riktigt skadad i huvudet, blod blod blod.

Idag: Innan ens klockan hade ringt in oss för första klass så var det en kille som blev arresterad för att ha knivhuggit en annan kille i magen. Såklart så är detta dagens toppämne och rykten sprids nu galet. Att dess två killar bråkade om nå godis? Som om det skulle vara sant, men det förvånar mig inte om det var det. Finns så otroligt sjuka personer här.

Nu skämtar till och med the news om "Wonder what else is gonna happen tomorrow at school" hah true

Universal Studios L.A.

2011-03-24 10:22:05

Håll utkick!

2011-03-23 22:11:24
Redigerade klart videon om Day 4 av min Califorina trip, japp flera blir det, och resan fortsätter i Los Angeles! Jag tror jag har en till video efter denna som jag snart kommer att ladda upp. Så stay tuned!

Lite updatet om vad som pågår just nu: Första ordet är Värme, som tyvärr försvinner i morgon. Fotbolls träningen är i full rulle och även så matcherna. Jag har tusen blåmärken och ärr på knäna. Har världens vidrigaste bränna...
Grattis till hostmom som fyller år idag. 2nd lunch in school = piece of shit. Jag är trött jag är dööd godnatt!


Rachel's place och Kanki

2011-03-21 01:39:39
Hängde med lite folk denna helg i det fina SOMMAR vädret, för inte kan jag kalla +30 vårväder. Härligt!
Igår ikväll stannade jag över hos Rachel för lite sleepover roligheter. Hade en lugn kväll med mycket mat och film film film. Känner mig riktigt nöjd efter dessa två dagar som kändes som dom höll på i evighet.
Idag mötte jag upp ISE gänget för lite mat på Kanki, som är ett Japanskt Steak House, där dom lagar maten framför dig. Kul kul, och mycket gott! Nu väntar en ny vecka, med mycket practice and games!

Great day!

2011-03-19 22:45:18
Har hittills haft en riktigt bra dag, med fortsatt mycket soool och värme! Var även till postoffice för att skicka iväg lite brev. Finally! Sedan låg jag ute ett tag på terrassen och stekte lite, så himla skönt med tanke på att det bara är Mars. Efter det ägnade jag resten av dagen med värdfamiljen nere at Duke University, och kollade på lite saker. Nu är man nyduschad och ska snart åka iväg till Rachel för sleepover, med pizza och movie! Får passa på att njuta idag eftersom det blir lite kallare imorgon, men även då har jag fullt med planer. En riktigt bra helg med andra ord!
Hoppas allt är bra med er! Hörs när vi hörs! PUSS

Soccer game and St. Patrick's Day

2011-03-18 02:41:05
TRÖTT efter match idag, som gick även idag väldigt dåligt. Tack vare att typ halva laget hela tiden skip practice och bara kommer till matcherna, tror dom vet vad dom gör men har ingen alls aning om vad vi har planerat osv. Trött på det blir jag också..
Men tur med vädret i alla fall eftersom det var typ 25 i solen eller nåt. Stek kan jag lova! Värme som kom från ingenstans, har redan börjat fått min fina soccer tan. Inte det minsta gulligt, blir väl att åka till solarium som alla andra soccer tjejerna här gör för att jämna ut brännan. Men nog med det. Idag är det St. Patrick's Day, som inte firades på något speciellt sätt, förutom att folk sprang runt och nöp folk i armen för att dom inte hade på något grönt. För annars kommer det någon irlands gnome och gör dit liv surt (eller något ? )
Nu blir det dusch, för jag luktar usch! Puss

3 More To Go

2011-03-17 00:21:18
Washington DC. Första helgen efter att jag kommit hit.
Ganska otroligt hur fort tiden går, 7 månader bara sådär.
Även om jag saknar sverige och vet att jag är hemma inom väldigt kort så förstår jag nu att jag måste ta vara på all tid här. Jag har mycket att se fram emot denna vår, och hur toppen är det inte att komma hem lagomt till sommarlovet!
Har inte så mycket mer att säga förutom att soccer practice is killing me, en förklaring till dålig uppdateringen här på bloggen. Nämen jag gillar mitt team, vi har alltid roligt på träningarna och vi håller redan på att planerar sleepover party (eller något). Har vår third game tomorrow. Vilket jag är väldigt excited över, eftersom även om den senaste match gick piss så fick jag spela (vilket jag inte trodde eftersom jag varit borta i två veckor). Fick till och med starta matchen och spelade sedan som forward = vilket inte var så roligt då det var jättar som defense från det andra laget. Blåmärken all over!

FIKA!

2011-03-16 01:01:10
En sak som jag saknar med oss svenskar är att vi tar tid till att bara sitta ner, kanske i några timmar till och med, och bara fikar. Fikar och pratar. Sånt händer, jag skulle nog vilja säga aldrig här. För även OM det händer här i USA så är det alldeles för sällan så det räknas inte. Jag menar fika går ju inte ens att översätta till engelska, eller?
Utan här har alla så himla bråttom och istället slinker in på Starbucks, hämtar kaffe och åker sedan iväg.

Det var faktiskt riktigt skönt när jag var i Kalifornien med dom andra svenskorna, eftersom vi gick in på ett mysigt café i san francisco för att bara sitta ner, prata och fika! Saknar att, där hemma, gå antingen direkt efter skolan eller efter middagen, trippa in till city med vänner för en fin fin fika stund!

Day 3 On our way to L.A.

2011-03-15 00:50:48
Ja, jag har ändå inget speciellt att skriva. Sååå vi fortsätter resan helt enkelt!

Day 2 San Francisco

2011-03-13 15:25:43
Låt 1. Everything with you - the pains of being pure at heart
Låt 2. We own the sky - M83

Svar på kommentarer

2011-03-12 03:49:04
Svar: Träningarna är riktigt jobba, eftersom vårt soccer team har fått en ny coach (vi har tre st sammanlagt) som tränas oss på College nivå. Varför vet jag ej, men jobbigt är det. Men såklart, det känns riktigt bra efteråt! Jag kände i princip halva teamet innan jag började, och vissa har jag kommit närmre (tack vare fotbollen). Team dinners, inget ännu i alla fall och jag vet ej om det kommer heller. Eftersom vi precis börjat spela våran första match så vet min coach inte riktigt än vilka som ska vilken position. Just nu så placerar hon ut oss där hon tycker vi spelar bäst. Just nu är jag midfield. haha pusspuss


Svar: Japp jag klipper ihop mina filmer i imovie. Det enda jag behöver göra är att trycka på "share" (nu är min intällning på engelska medan jag är här borta så leta efter något i den stilen fast på svenska). Sen "Export Movie" (Vet inte riktigt vad man ska kolla efter på svenska versionen, men något liknade). Sen står det precis hur du ska göra, hur stor filmen ska vara och vart du vill spara den. Hoppas du fick svar på frågan!


Svar: Det är inte det att jag inte gillar min värdfamilj, jag trivs helt okej här men jag vet att jag har det så himla mycket bättre hemma, så ja det var nog hemlängtan som tog över när jag skrev det där inlägget. Så nej jag ska inte åka hem, inte än. Det är för mycket på gång här som jag absolut inte vill missa! Tack tack!


Svar: Bilderna togs av Emma, en av dom två andra Svenska utbytesstudenterna. Vet inte helt säkert vilken slags kamera hon använde, och ja hon hade något speciellt Objektiv men är osäker där också. Sorry för ett dåligt svar. Tack själv för en fin kommentar!



Håller tummarna!

2011-03-11 04:28:19
Har kommit lite mer en halvvägs nu, och blir resultatet riktigt bra så garanterade mrs Myers att jag kunde få bra betalt om det är någon som vill köpa den i hennes klubb. Vet inte riktigt vad det, men hon har någon klubb där hon säljer alla sina studenters verk till personer som ger riktigt bra betalt! Håller tummarna! Givetvis skulle jag vilja ta med mig den hem, men mrs Myers lova att fixa någon slags kopia.

Började idag med att lägga en bas på kvinnans hår, bli att finslipa med hårstrån och detaljer i morgon.

Förlåt hinner inte med att svara på kommentarer ikväll, pluggat inför prov jag har imorgon.

Ursäktar mig lite..

2011-03-10 23:11:11
.. för min dåliga uppdatering. Men jag är helt DÖÖÖD, eller jag dog nog redan för någon timme sedan då vi körde ett fitness pass idag på soccer practice i galet spöregns väder + 2012-jorden-går-under storm. Coach Hank är ingen rolig karl ska ni veta, hoppas han är lite snäll i morgon och kör med bara några joggnings övningar.
MEN jag jobbar på att svara på alla kommentarer, har lovat mig själv att svara på några ikväll.
Day 2 - videon får vänta lite.. sorry..

Snart helg igen, fredag imorgon! GOO

Go Northern JV soccer!

2011-03-10 01:40:11
Kom nyss hem från våran första match against Person High School. Vi spelade riktigt bra för att vara vår första game och med tanke på regnet. Tog hem segern gjorde vi också! 3-1
Dock kunde jag inte spela idag eftersom jag var Cali förra veckan och sjuk veckan innan det, varit borta från träningen helt enkelt. Förhoppningsvis så får jag spela nu på måndag då vi har hemma match!

Apropå Cali så kommer Day 2 snart upp, ska börja redigera den ikväll så kanske den är uppe i morgon.
Hoppas allt är bra med er! Puss

Class Of 2011

2011-03-07 23:08:29
Fick reda på idag att jag ska få graduate med alla Seniors. Själv är jag Junior (även om jag skulle ha varit senior). Men jag blev alltså frågade av min counselor idag om jag vill medverka i ceremonin med cape and gown och få ett slags diplom. Självklart! Taggad!

Day 1

2011-03-06 05:10:46

Sista dagen i Cali

2011-03-04 09:55:20
Känns lite, ganska jätte mycket tråkigt att behöva lämna California. Har ingen större lust att komma tillbaka till värdfamilj och livet i North Carolina igen. Men men, har haft en underbar vecka med mycket mycket skratt tack vara Emma & Krille! Det har blivit många bilder och även video, som jag ska redigera så fort jag kommit hem igen (så håll ut med bättre uppdatering, det kommer snart tillbaka igen)
Det har i alla fall varit en jätte bra sista dag, vid stranden och i Hollywood. Försökte hålla utkick efter kändisar, dom enda jag såg var Mario Lopez och Jennifer Lopez som hade LIVE show i The Grove. Hittade även Natacha Peyre inne på Zara. Annars var det ganska dött, men vad gör det. Ganska tufft med Hollywood såhär en torsdag.

Lite bilder från San Francisco

2011-03-02 06:33:52
Har nu kommit fram till L.A. och bor lite utanför själva downtown. Drygt 15 min från Beverly Hills. Otroligt fint är det här dessutom, dock inte så jätte varmt men vad gör det. Imorgon blir det Universal Studios, men här och nu blir det lite bilder från SF.

San Fran, Bättre. L.A, Bäst

2011-03-01 15:56:42
Haft två riktigt bra dagar här i SF, blev mycket bilder och en hel del video! Men nu är det dags att dra sig ut på vägen ner till LA. Tar bussen längst kusten till Los Angeles, kommer att ta ungefär 7 timmar med två stopp. Blir nog även mycket bilder även där!

RSS 2.0